İftar Saatleri

Yeni bir Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğu hayatımızı kuşatmışken, her geçen gün Ramazan Bayramına yaklaşmanın heyecanı yüreklerimizde kabarmaktadır. Sahurlara “aman geç kalmayalım!”, “uykudan uyanabilir miyim?”, “kalkamazsam günüm çok susuz geçecek, biliyorum.”…gibi iç düşünceler aşağı yukarı hepimizde vardır. Gün boyunca tutulan oruç akşam olunca kafesinden salıverilen bir küçük kuş gibidir. Zaman tükenip de iftar saati girdiğinde kulaklar da çınlayan o top sesleriyle beraber Ezan-ı Şerif, bizlerde derin bir şükür ve sevinç çığlığıdır. Gökyüzüne özgür bırakılan kuşların verdiği mutluluk gibi, nefislerimiz, yüce Allah’ın eşsiz nimetleriyle doymaya ve doydukça da hazzı kelimelere sığmayan bir coşku yaşatır insanda.

Böylesi bir ayda zamanı iyi takip etmek ve kullanmakhiç şüphesiz olmazsa olmazdır. Özellikle iftar saatleri ile sahur vaktinin sona ereceği imsak vaktini dakikası dakikasına takip etmek gerekir. Kurulan telefon saatleri, alarmlar, yakınların birbirlerini aramaları sevinç paylaşmayla beraber bir dikkat örneğidir. Bu yüzden T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene yılbaşından önce senenin namaz vakitlerini bilimsel veriler ışığında düzenlediği gibi Ramazan ayı iftar ve sahur saatlerini de ayarlamaktadır. Yayınlanan bu saatler doğrultusunda oruçlarımızı tutmaktayız. Birçok evde bu saatleri toplu halde gösteren imsakiyeler bulunmaktadır. Artık neredeyse klasikleşen bu imsakiyelerin yerini internet siteleri ve dijital uyarılar almıştır.

www.iftarsaatleri.co adlı internet sitesi de tam da bunun için hazırlanmış detaylı ve kullanışlı bir sitedir. Türkiye’de her il ve her ilçenin iftar saatlerini bu siteden takip edebilmeniz mümkündür. Ayrıca iftar saati sayacı da iftara ne kadar kaldığını sizlere anlık olarak gösterir. Her ilin iftar ve sahur vakitlerinin olmasının yanında günün namaz vakitlerini de kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Site, Türkiye illeri dışında diğer bütün dünya ülkeleri için de iftar ve sahur vakitlerini sunma hizmetini şaşmaz bir biçimde vermektedir. Örneğin, Almanya Berlin’de yaşayan gurbetçi bir ailemiz başka hiçbir şeye gerek olmaksızın iftar saatini her an öğrenebilecektir. Sahura geç kalmayacak ve iftarını kaçırmayacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığından alınma güncel verilerle hazırlanan bu site sayesinde hiç yanılmadan ibadetini yapabilecektir.

Berlin iftar saati..Allah kabul etsin. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi