Hidrolik Pompa Nedir?

Hidrolik pompa denilince çoğumuzun aklına basınç uygulamak gelir. Aldığı basınçla çalıştığı ve çalışma prensibinin de bu baskıya göre olduğu genel olarak kabul edilmektedir. Fakat hidrolik pompalar basınç oluşturmaz! Basınç, sıvı akışına direnç tarafından oluşturulur. Böylece pompalar basınç oluşturmaz, gelen dirence bağlı olarak bir basınç oluşturulur. Hidrolik pompa fiyatları en uygun seçeneklerle web sitemizde satışa sunulmaktadır.

Hidrolik pompanın ne olduğuna dair kısa bir açıklama ile başlayalım. Hidrolik pompa, mekanik enerjiyi hidrolik enerjiye dönüştüren bir devre elemanıdır. Bir elektrik motorundan veya içten yanmalı bir motordan aldığı dönme hareketi ile hacim genişlemesi ve/veya daralma prensibine göre sıvıyı bir hazneden alıp sisteme pompalayan bir cihazdır.

Hidrolik Pompa Güç Kaynağıdır

Hidrolik pompalar, birçok dinamik makinenin enerji kaynağıdır. Pompalar, hidrolik silindirlerden veya hidrolik motorlardan büyük miktarda yağ pompalayabilen cihazlardır. Pompa böylece mekanik tahrik enerjisini hidrostatik enerjiye dönüştürür. Pompalarla donatılmış hidrolik makineler, bileşenleri kaldırma, indirme, açma, kapatma veya döndürme gibi çeşitli görevler için kullanılabilir. Hidrolik devreler, tasarlanan sistemin uygulamasına ve gereksinimlerine bağlı olarak farklı tipte hidrolik pompalar kullanır. Hidrolik pompa çeşitlerine geçmeden önce hidrolik pompanın nasıl çalıştığından bahsedelim.

Hidrolik Pompanın Çalışma Prensibi

Hidrolik pompalar yer değiştirme prensibine göre çalışır. İki ana işlevi vardır. İlk olarak, emiş oluşturur. Hidrolik pompa, oluşturduğu basınç farkı ile yağ tapasındaki hidrolik yağ üzerinde vakum etkisi yaratır, bu da tanktan emilen hidrolik yağı pompadaki parçalar arasında sıkıştırır. Sonuç olarak, basınçta bir artış elde edilir.

Hidrolik pompa üreticileri ürünleri; çalışma ortamı, gerekli basınç aralığı, tahrik tipi vb. gibi farklı işlevsel gereksinimlere ve hidrolik sistem gereksinimlerine göre üretmektedir. Hidrolik pompa tipleri, çeşitli tasarım ilkeleri ve konfigürasyonlarına dayanmaktadır. Her pompa farklı özelliklerde üretilir ve temelde 3 farklı pompa tipi bulunmaktadır; Dişli pompalar, kanatlı pompalar, pistonlu pompalar. Şimdi hidrolik pompa türlerine daha yakından bakalım.

Hidrolik Pompa Çeşitleri Nelerdir?

* Dişli Pompalar

Dış transferler veya dahili transferler olarak ikiye ayrılırlar. Dişli pompaların yapısı basittir; Birlikte çalışan iki düz dişliden oluşur. Yağ, dişliler ile emiş hattından emilir ve daha sonra dişliler arasından alınarak basınç hattına gönderilir. 200 bara kadar basınçlara ulaşabilir. Maliyet etkinliği nedeniyle piyasada bulunması kolay pompa türüdür. Dezavantajı, yüksek basınçlarda verimsiz olabilmesi ve kısa bir ömre sahip olmasıdır. Ayrıca yüksek düzeyde gürültülü olduğu bilgisini de vereceğiz.

* Kanatlı Pompalar

Kanatlı pompalar değişken bir deplasmana sahiptir. 100 basınca kadar ulaşabilirler. Bu özellikle kapalı alanlarda çalışan takım tezgahlarında ve hidrolik devrelerde tercih edilir. Dişli pompaların aksine, çok arzu edilen düşük bir gürültü seviyesine sahiptir. Bir dezavantaj olarak şunu söyleyebiliriz: emiş güçleri diğer pompalara göre daha düşüktür.

* Pistonlu pompalar

Pistonlu hidrolik pompalar, hidrolik pompa türleri arasında verimi en yüksek olan pompa türüdür ve en yüksek basınçları üretebilir. Devirmeli eksen, sabit eksen, değişken ve sabit akış gibi farklı türleri vardır.

Hidrolik Pompa Arızaları

Pompa tipi ne olursa olsun, her pompanın kendi çalışma koşulları vardır. Pompanızın düzenli bakımı sadece pompanızın verimini artırmakla kalmaz, aynı zamanda uzun ömürlü olmasını da sağlar. Yaygın hidrolik pompa arızalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

- Kirlilik sorunu,

- Kavitasyon sorunu,

- Yanlış yağ seçiminden kaynaklanan arızalar,

- Yanlış kurulum nedeniyle yapı hatası,

- Başlangıç ​​sorunları.

Hidrolik pompa fiyatları için https://www.sanayiden.com/hidrolik-pompa-hidrolik-sanayi-sanayi-urunleri adresimizi ziyaret edebilir, ihtiyacınıza uygun olanı satın alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi