Golf Oynayanların İhtiyacı Olan Şeyler -

Son yıllarda en popüler olan spor dallarından biri olarak golf ön plana çıkıyor. Onlarca farklı turnuvalar ya da düzenlenen diğer büyük organizasyonlar bu durumun kanıtı olarak gösterilebilir. Ek olarak sosyal medya üzerinden de her yıl onlarca farklı insanın takip ettiği ve üzerine yorumlar yaptığı golf müsabakaları, sporun geldiği popüler noktayı gösteren bir başka detay.

Türkiye’de her geçen gün kendisine yeni oyuncular kazandıran golf için öncesinde mutlaka bilmeniz gereken bazı noktalar var. Biz de bu yazımızda sizler için golf oynarken ihtiyacınız olacak şeylerin ufak bir listesini yaptık.

Caddie

Caddiler, golf oynayanların en büyük yardımcılarından biri oluyor. Oyun başından sonuna kadar sizinle beraber olan caddie, kurallar çerçevesi içinde her konuda yardımcı olur. Bununla birlikte golf oynarken daha rahat bir ortama sahip olmanı sağlıyor.

Golf Arabası

Golf arabası, büyük golf sahalarında rahatça hareket etmenizi sağlayan en önemli yardımcılardan biri. Özellikle ağır golf çantalarının bir noktadan diğer noktaya taşınması konusunda büyük bir yardımcı olan golf arabaları, oyunu çok daha kolay bir hale getiren detaylar arasında ilk sıralarda bulunuyor. Ek olarak engebeli yollarda da rahat bir taşıma sağlıyor.

Türkiye’deki ve Avrupa’daki birçok golf sahasında ise kullanılan araçlar genellikle Truck1’in sağladığı araçlar oluyor. Avrupa’nın lider araç platformlardan biri olan Truck1, onlarca farklı modeldeki golf arabasını kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Golf Sopası Nasıl Seçilir?

Son olarak ise oyunun temel yapı taşı olarak golf sopası ön plana çıkıyor. Golf sopaları seçerken, flex seviyesine dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte demirin dökme kalitesi, tutuş kalitesi gibi detayları da göz önüne almanızda fayda var. Ayrıca golf sopalarının doğru bir şekilde korunmaları da oldukça önemli bunun içinse golf çantası kullanmayı ihmal etmeyin.

Editör: Haber Merkezi