Geçmişten Gelen Klasik Güzellik-Reebok

Son zamanlarda geçmişin gizemli havasını günümüze taşımak yeniden moda haline geldi. Klasik güzellikleri, günümüzün modern havasıyla birleştirerek oluşturulan birçok kıyafet gardroplardaki yerini aldı. İşte bu klasik güzelliklerden, geçmişin esintisini günümüze modernize etmiş bir efsane Reebok spor ayakkabılarıdır.

İlk defa 1895 yılında İngiltere’de Joseph William Foster tarafından, kendisi için bir çift çivili koşu ayakkabısı imal etmesiyle Reebok efsanesi başlamıştır. 1924 yılında yaz olimpiyatları için üretilen ayakkabılar, atletizm sporunun vazgeçilmezi olmuştur.

1958 yılında Foster’ın torunları, Foster olan spor ayakkabının ismini Afrika Ren Geyiğinden esinlenerek Reebok olarak değiştirmiştir. 1986 yılında da Birleşik Krallık renkleri logosu yerine bugünkü dinamik logosuna geçiş yapmıştır.

Sporda ve Günlük Hayatta Reebok Klasiği

İlk profesyonel atlet Paul Fireman tarafından tanıtılan ve Fireman’ın ABD distbiritörlüğünü almasıyla, tüm profesyonel atletlerin arasında yeni bir moda akımı olarak en fazla tercih edilen Reebok, 1982 yılında bayanlar için ürettiği aerobic ayakkabısı ile de, bayanların egzersiz yaparken yeni gözdesi olmuştur.

Reebok daha da ileri giderek 200 yılında ünlü Rapcı Jay Z ile anlaşarak, ayakkabının sadece sporda değil, sokak Hip-up’larında da giyilebileceğini göstermiştir.

Günümüzde klasik-modern tarzı, farklı havası ve yepyeni modelleri ile, kadın-erkek-çocuk, hayatın her anında giyilebilecek yepyeni modellere ulaşmak için krofesyonel.com/reebok sitesini ziyaret etmek yeterlidir.

Editör: Haber Merkezi