Evde Köpek Bakmak İsteyenler İçin Tavsiyeler



Evde köpek bakmak her ne kadar güzel ve eğlenceli olsa da bir o kadar da zor bir sorumluluktur. Köpeği ile besleyip, tuvalet ihtiyacı için bahçeye çıkarmaktan çok daha kapsamlı ve özen isteyen bir sorumluluktur. Onun sağlık problemi olup olmadığını anlamanız, besin destek ürünlerine ihtiyacı olup olmadığını bilmeniz gerekir.

Sadece besleyip ihtiyaçlarını karşılamak her zaman yeterli olmaz. Köpeğinizin ev ortamında kendini güvende hissetmesi gerekir. Uzun süreler evde yalnız kalacak bir köpeğin mutlaka tuvalet eğitimi alması da önemlidir. Bu, sizin rahatınızı da sağlar.

Köpek Sağlığı

Sahiplendiğiniz köpek eve getirilmeden önce mutlaka veteriner hekim kontrolünden geçmelidir. İlk kontrol ve aşılardan sonra düzenli olarak veteriner kontrolüne götürmek, köpeğin ve ev halkının yararına bir durum olacaktır. Köpeğin temizlik bakımı yapılırken vücudunda herhangi bir yara ve kesik gibi fiziksel problem olup olmadığı kontrol edilmeli, köpeğin davranışları takip altında olmalıdır. Rutini aşan davranışlarda uzmandan yardım almak en ideal yol olacaktır.

Pire Sorunu

Köpeklerde en rahatsız edici ve zahmetli sorun köpeğin pirelenmesidir. Bu tarz tatsız olaylarla karşılaşmamak için veterinerden pire spreyi önerisi almak ve düzenli aralıklarla kullanmak köpeğin pirelerden uzak kalmasını sağlar. Aynı zamanda pire tasması da pireleri uzaklaştırabilecek bir yöntemdir.

Tuvalet Eğitimi

Köpeklerde tuvalet eğitimi düzenli ve sistemli bir program yapıldığında çok zor olmayan bir eğitim sürecidir. Her gün aynı saatte bahçeye veya dolaşmaya çıkartılan köpek tuvalet için dışarı çıkması gerektiğini kavrar. Yürüyüşe çıkarken köpek sahiplerinin yanlarında poşet, eldiven, dışkı toplama aparatı gibi malzemeler  götürmesi çevrenin temiz kalması için önemlidir.

Egzersizler ve yürüyüş

Yapı itibariyle çok hareketli ve enerjik olan köpekler elbette tüm gün ev içerisinde kalamaz. Her köpek günde birkaç saat dışarıda özgürce dolaşmayı, oyunlar oynamayı ve keşfetmeyi sever. Evcil köpekler enerjilerini atmak, ruh halini dengede tutmak ve en önemlisi doğal ortamlarını yaşamaları için düzenli olarak yürüyüşe çıkarılmalıdır. Köpekler uyumlu ve oyunbaz hayvanlar olduğu için bu tarz yürüyüşlerde top atma, frizbi yakalama gibi eğlenceli oyunlar oynamaktan hoşlanırlar.

 

Yeme – İçme

Köpekler insanların sadık dostları olarak bilinir. Sahiplerinin gösterdiği şefkate kısa sürede alışacağı gibi yeme içme düzenine de hızlı bir şekilde alışkanlık gösterirler. Evcil köpekler onlar için özel olarak üretilmiş kuru köpek mamalarını ve yaş mamaları tüketirler. Yemek ve su zamanlarını her gün aynı saatte vermek köpeğin günlük bir rutine kavuşmasını sağlar. Su içen köpeğin bir süre sonra tuvaletinin geleceği unutulmamalıdır.

Köpeğinizin ihtiyacı olan tuvalet eğitim pedleri, malzemeleri, kuru ve yaş mama çeşitlerini sevimli dostlarınızın sanal mağazası petzimo.com internet sitesinden satın alabilirsiniz.

 
Editör: Haber Merkezi