Ev İçi Kullanılabilen Tekerlekli Sandalye

Yürüme sorunu yaşamakta olan yaşı büyük bireylerin ve çeşitli sorunlar yüzünden her yaştan yürüme engellilerin ev içi tekerlekli sandalye kullanmaları gerekebilir. Banyo yaparken, ihtiyaçlarını giderirken, ev içinde yer değiştirirken rahat etmelerini ve hareket özgürlüklerini sağlar.

Aynı zamanda sağlık için sürekli yatar pozisyonda bulunmak zararlıdır. Oturmak eylemi kan dolaşımının daha rahat olmasını sağlamaktadır. O yüzden olabildiğince uyanık olan saatlerin oturma pozisyonunda geçirilmesi gerekmektedir.

Ev içinde oturma yapılırken rahat olma olanağını sağlayan, ergonomik olarak tasarımı yapılmış araçlar seçilmelidir. Vücut yapısına uygun ve konforlu olmaları kullanımını rahatlatır. Aynı zamanda evde hareket edebilecek ebatta olan ürünler kullanılmalıdır.

Ev Dışı Tekerlekli Sandalye

Gereksinim duyan bireyler için elle sokakta kullanılmaya elverişli tekerlekli sandalye modelleri üretilmektedir. Eğer sandalyenin hareketi kendi yapması gerekiyorsa motorlu ve joystik denilen kumanda ile yönetilmektedir. Akülüdürler.

Elle manuel olarak hareket eden modeller kollarını rahat kullanan bireyler için hareket olanaklarını arttırarak sağlığa katkısı olmaktadır. Tekerlekleri dış koşullara daha uygun olarak yapılmış, dolguludur. Aşınma ve patlama gibi sorunlar yaşanmaz.

Her iki tür sandalyenin katlanıp kullanılmadığı zamanlarda kaldırılması gerekli olabilir. Dış kullanım sırasında araç otomobil bagajına konabilmelidir. Açma kapanmanın kolay yapılabilmesi çok büyük rahatlığa sebep olur. Bunun sağlanması zaman kazanmaya çok yardımcıdır.

Tekerlekli Sandalye Boyutları

Ev içinde kullanılan ürünlerin eşyalar arasında hareketi sağlanacağı için daha küçük olması arzu edilir. Yaklaşık 60 cm eninde imal edilmektedirler. Rahatlıklar tuvalet ve lavaboya yaklaşması sağlanacak boyut en rahat kullanımı sağlar.

Dışarıda kullanılacak olanların arka tekerlekleri daha büyük ve dayanıklı olmalıdır. Böylece sık arızaya sebep olmazlar. Genelde 65 cm genişliğindedirler. Akülerinin ağırlığı dış alan ürünlerinin ağırlığını biraz arttırabilmektedir.

Ayrıca çocuklar için özel boyutlarda ürünler bulunmaktadır. Bazısı puset olarak yapılmıştır. Aşırı kilolu büyük yaşta insanların kullanımına uygun tekerlekli sandalye tasarımları da mevcuttur. Her türlü ürün hakkında bilgi edinmek için https://www.tekerleklisandalyeci.com adresine uğrayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi