Erdoğan açık açık söyledi: FETÖ'cüleri ihbar edin!

Erdoğan açık açık söyledi FETÖ'cüleri ihbar edin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de Türkiye İhracatçılar Meclisi-TİM üyelerine seslendi. Erdoğan işadamlarında çevrelerindeki FETÖ'cüleri ihbar etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında konuştu.

"İki konuda yardım talep ediyorum" diyen Erdoğan, "Yurtdışında darbenin gerçek yüzünü anlatmalısınız. O camiadan dostlarınız olabilir. Ben diyorum ki bunları da ifşa etmeni lazım bunları savcılıklarımıza bildirmeniz lazım, bu vatanseverlik borcudur" dedi.

ONLAR KAÇTI BİZ KOVALIYORUZ

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ise, ''Bu millet ürkek, korkak, kaçak bir millet değil, kaçaklar belli. Onlar şu anda kaçtılar, biz de kovalıyoruz'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Dün 9 aylık aradan sonra birçok girişimden sonra Rusya Federasyonu'na ziyaretimiz gerçekleşti ve 10 sizden 10 bizden olsun dediler dar kapsamlı bir iş adamları toplantısını da Sayın başkan Putin ile gerçekleştirdik. İnuyorum kş çkık kısa zamanda Rusya ile olan aramızdaki ekonomik sıkıntıları süratle giderecek en kısa zamanda da bunu aşma fırsatını bulacağız. 15 Temmuz nasıl karanlık bir gece olarak başladıysa 16 Temmuz sabahı da aydınlık bir gün olarak doğdu. Milletimiz tankların uçakların karşısına büyük bir kararlılıkla dikilmiştir. Bu millet büyük bir millettir. 15 Temmuz'dan sonra kaçanları kovalarken intikamla değil hukuk içinde davranıyoruz. Ben en yakın mesai arkadaşımı kaybettim aslında kaybolmadı yüksek makama ulaştı.

Bu millet büyük bir millet, güçlü bir millet. Bu millet ürkek, korkak, kaçak bir millet değil, kaçaklar belli. Onlar şu anda kaçtılar, biz de kovalıyoruz. Bunu da bir intikam hırsıyla yapmadığımızı da söyleyeyim, bunu da hukuk içinde, adalet çerçevesinde yapıyoruz, yapacağız.

Türkiye'yi Fetullahçı Terör Örgütü eliyle esir etmek, Suriye'de, Libya'da, Irak'ta ve Afganistan'da yaşanan o acı görüntüleri, burada tekrarlamak isteyenlere milletimiz tarihi bir ders vermiştir. Ne diyor FETÖ'nün sözde profesörleri 'Bu millet öyle silahların karşısına dikilemez kaçarlar'diyor. Ama milletim anında çağrımızı yaptık tankların önüne geçti tankların altında şehit oldu.

17-25 ARALIK 

17-25 Aralık yargı ve polis darbe girişimini, benim şahsi meselem olarak görüp 15 Temmuz silahlı darbe girişimiyle hala gerçekleri kavrayamayanlar, bu örgütün iflah olmaz parçalarıdır. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur. Zalime merhamet mazluma eziyettir haksızlıktır. FETÖ mensuplarının başını tıpkı PKK mensupları gibi, tıpkı DAİŞ mensupları gibi, demokrasiden ve hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden ezmekte kararlıyız.

ÜRPERMEMEK MÜMKÜN DEĞİL!

Bazıları bize akıl veriyor batıdan falan bürokraside binlerce insanı atıyorsunuz ama bu bizi endişeye sevk ediyor. Bunu diyenler kendilerinde ne olup bittiğinden sanki haberi yok. Bunu Doğu Almanya Batı Almanya birleşmesinde gördük. Yüzbinlerce devlet görevlisini görevden aldılar. Siz bunları yapıyorsunuz bize de akıl vermeye... Biz bunu yapacağız nereye varırsa varsın yapacağız. 100 bin 200 bin... Yargıdan gelen bazı şeyleri görünce ürpermemek mümkün değil. Bu örgüte giden her bir kuruş bu millete sıkılan birer kurşundur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi-TİM üyelerine seslendi FETÖ'cüleri ihbar edin çağrısı yaptı

İŞDÜNYASININ DA TEMİZLENMESİ LAZIM

Finans altyapısı olmayan hiçbir örgütün, gücünü muhafaza edebilmesi mümkün değildir. FETÖ'yü, silahlı kuvvetleriyle, yargısıyla, polisiyle, diğer kurumlarıyla bürokrasiden nasıl kazıyorsak, iş dünyasından da aynı şekilde temizlememiz şarttır. Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak bu şekilde, örgütün finans kaynaklarını da kurutarak başarıya ulaştırabiliriz.

Hatta o camiadan dostlarınız, arkadaşlarınız olabilir. Ben diyorum ki bunları da ifşa etmeniz lazım. Bunları savcılıklarımıza, emniyet teşkilatımıza bildirmeniz lazım. Niye Bu, bizim üzerimize bir vatanseverlik borcudur. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz.

YENİKAPI MİTİNGİ

Pazar günkü mitingde millet olarak ortaya koyduğumuz tablo en büyük güven kaynağımızdır. 7 Ağustos'ta 5 milyon insanın Yenikapı buluşması Cumhuriyet tarihimizin bir ilkidir. Bu dayanışma sadece ülkeme değil tüm dünyaya bir mesajdır.


İMANLI ÇILGIN TÜRKLER

Şu anda bölücü terör örgütünün ellerinde olmayan silahlarla vurdu bizi bu alçaklar bu şerefsizler. Bu millet imanlı çılgın Türkler. Ne yaptığını neyi yaptığını niçin yaptığını çok iyi biliyor.''

Editör: Haber Merkezi