EPD ve Çevre Dostu Şirketler

Günümüzde; yerli ve yabancı büyük şirketlerin artık nerede ise tamamı, çevreye hassas hale geldi ve bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar.EPDZorlu piyasa koşullarında, piyasanın en iyisi olmak ve bir yandan da sahip oldukları ofis ve fabrikalarını çevreye uyumlu hale getirmeye çalışıyorlar. Binaların güneş enerjisi ile ısıtılmasından tutun da, yağmursuyu ile bahçe sulama uygulaması ve daha birçok uygulamayı sayabiliriz bu kapsamda. Çevre dostu ve geri dönüşüm uygulaması yapan şirketler; karbondioksit salınımını oldukça azaltmış ve doğa güçlerinin bazılarından önemli seviyede yararlanmayı başarmışlardır.

İşte O Çevre Dostu Şirketler

Tekfen İnşaat; Leventte bulunan ofis projesinde, Avrupa’nın ilk LEED sertifikasına sahip yeşil bina inşa etti.

Toyota firması çevre dostu ve en yeşil firmalar listesinde birinci sırada. Sıfır emisyon hedefi ile çalışmalarına devam eden Toyota, hibrid teknolojisi üzerindeki çalışmalarına yoğunlaşmış durumda. Bilindiği gibi ulaşım sektörü; dünyadaki karbondioksit salınımının %23’ünden sorumlu.

“Mission Zero” vizyonu ile İnterface firması, sıfır karbon ayak izi ile üretim yapıyor ve sürdürülebilir çevreci firmalardan bir tanesi. Amerika merkezli karo firması olan İnterface Hollanda’da bulunan fabrikalarında, karbon salınımını %90 oranında azaltmayı başardı.

Dünyanın en çevreci firmalarından sayılan Nokia şirketi; ürünlerinin tüm parçaları, geri dönüşümlü malzemeden oluşuyor. Ayrıca ürünlerinde; biyo-plastik, biyo-boya, geri dönüşümlü metal ve geri dönüşümlü plastik gibi çevreye duyarlı malzemeler kullanıyor.

Erke firması; çevresel hassasiyeti olan firmalar verdiği destek ve hizmetler ile ön plana çıkmayı başardı. Firmanın verdiği hizmetler şunlar;

EPD (Çevresel Ürün Beyanı)

VOC içerik ve Emisyon Testi

GREENGUARD

Sağlık Ürün Deklarasyonu (HDP)

Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA)

Çevresel Beyanlar

FSC

Karbon Ayak İzi

Su Ayak İzi

Daha fazla bilgi için firmanın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz; http://www.erketasarim.com/hizmet-epd--cevresel-urun-beyani-

Editör: Haber Merkezi