En İyi ve Ucuz Araba Hangisi

Araba fiyatlarının sürekli yükseldiği son günlerde herkes en ucuz ve en iyi arabayı bulmanın yollarını arıyor. İkinci el piyasasının sıfır araç fiyatlarıyla yarışması insanları sıfır araç fiyatlarını ve kampanyalarını araştırmaya yönlendirdi.

Hem güvenli hem de uygun fiyatlı olsun isteyince insanlar aradıkları arabayı bulmakta oldukça zorlanıyorlar. Siz de manuel mi otomatik mi, fiyat mı performans mı diye düşünenlerdenseniz, bu yazımızda sizlere güvenli ve konforlu olmasının yanında fiyatı da uygun olan araçları derledik.

Tabii burada önemli olan sizin ekonomik durumunuz ve satın almayı düşündüğünüz arabada aradığınız özellikler. HB veya sedan ya da SUV modellerden hangisini tercih edeceğiniz, ödeme şartlarınız ve yakıt türü satın almak istediğiniz aracın fiyatını değiştirmekte.

Güvenliği ile ön plana çıkmış araçları tercih edebilirsiniz

Ortalama şartlarda güvenli bir araca sahip olmak istiyorsanız, kesenin ağzını biraz açmanız ve en ucuz araçlara yönelmek yerine ödeme şartlarınızı biraz zorlayıp güvenliği ile isim yapmış markalara yönelmeniz yerinde olacaktır. Örneğin; dış iskelet kalitesi yönünden sınıfı geçmeyen araçlara 130 bin lira ödemektense bunun üzerine 40 bin lira daha ödemeyi göze alarak bir Volkswagen Polo 1.0 TSI 95 PS Comfortline almak daha mantıklı görünüyor.

Volkswagen grubu araçların düşük segment model olduğu ve teknik donanım için ekstra ödeme yapılacak olması akla gelse de kalitesi yönünden tercih edilen ve ikinci el piyasasında tutulan model olması WV Polo’nun artılarından. Eğer aracınızın sedan model ve geniş bagaj hacmine sahip olmasını istiyorsanız, bu kez sizlere bir Japon efsanesi olan Toyoto Corolla’nın yeni modeli olan Toyoto Corolla 1.6 132 PS Vision’u tavsiye ederiz.

Bu aracın fiyatı da 162 bin dolaylarında ve bu fiyat sınıfındaki diğer araçlara göre makul bir tutar. Bu araçların benzinli olması bir handikap gibi görülmemeli, hatta benzinli olmalarına rağmen bu araçların performansları gayet iyi ve yakıt tüketimi de kabul edilebilir seviyede. Ayrıca son zamanlarda benzin fiyatlarının düşmüş olması da bu araçları daha çekici kılıyor.

Diğer taraftan çoğunlukla şehirlerarası yolculukta için kullanmak üzere dizel araç almayı düşünenler için de güzel bir tercih sunabiliriz: Opel Corsa 1.5 Dizel 102 HP Edition.

180 bin liranın biraz üzerinde fiyatıyla size Opel konforunu sunacak olan bu araç performans özellikleriyle sizi tatmin edeceğe benziyor. 10.2 sn 0-100 km hızlanma değeri ve şehir dışı 100 km’de 2.7 lt yakıt tüketimiyle sınıfındaki birçok aracı geride bırakan Opel Corsa 309 lt bagaj hacmiyle de HB sınıfında iyi bir genişliğe sahip. Tabi fark edeceğiniz üzere bu araçlar binek araçlar.

Ticari araçlar da iyi bir tercih olabilir

Eğer işlerinizde kullanmak amacıyla ticari araç almak istiyorsanız bu durumda geniş bagaj kapasitesi ve iyi bir çekiş gücü sizin için daha ön planda olacaktır. Ticari araç sınıfında da yine ilk tavsiyemiz Volkwagen marka olacak: Volkswagen Caddy Maxi Van 2.0 TDI 102 PS.

4.2 m3 azami hacimle hafif ticari araçlar grubunda iyi bir genişliğe sahip olan araç sizlere yine Alman güvenliğini ve kalitesini sunuyor.

102 beygirlik çekiş gücüyle yüklerinizi rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve bakımlarını düzenli yaptırdığınızda motoru yönünden de size sıkıntı çıkartmayacak iyi bir araç olarak görünüyor. Fiyatı da 145 bin lira dolaylarında olan Volkwagen Caddy hem şehir içinde hem de şehirlerarası kullanımda fiyat/performans olarak gayet memnun kalacağınız bir araç olacak. Ayrıca bu aracın otomatik versiyonu da mevcut.

Tabi bir miktar fiyat farkı olacağı açık. Yalnızca 12 bin lira fazla ödeyerek bu aracın otomatik şanzıman versiyonuna sahip olabilirsiniz. Bu yazımızda –son araç hariç- fiyatları makul seviyede tutmak adına hep düz vites araçlara yer verdik, bir sonraki yazımızda otomatik versiyonlara da yer vermek üzere şimdilik hoşça kalın. Ve unutmayın ki sizin ekonomik durumunuz ve tercihlerinize göre en iyi arabaya karar verecek olan yine sizsiniz.

Editör: Haber Merkezi