Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Açıkladı

Başkan Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımız gayet iyi. Doktorların öngörüsü birkaç gün içinde negatife döneceği yönünde." dedi. Açıklamalarına devam eden Sözcü Kalın, "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kalın, elektrik faturalarıyla ilgili "Son millete hitapta Cumhurbaşkanımız zaten bunu açıkladı. Kullanılan kilovatsaat kotasını 150’den 210’a çıkartmak suretiyle, nispi de olsa bir rahatlama geldi ama benzer adımlar gene gelecek" dedi.

“BENZER ADIMLAR GELECEK”

Kalın, elektrik faturalarıyla ilgili şunları söyledi:

* Son millete hitapta Cumhurbaşkanımız zaten bunu açıkladı. Kullanılan kilovatsaat kotasını 150’den 210’a çıkartmak suretiyle, nispi de olsa bir rahatlama geldi ama benzer adımlar gene gelecek.

* Görüyoruz bunu, özellikle elektrikle ilgili. Vatandaşlarımızın şikayetleri var. Bunlarla ilgili gerekli adımlar atılması için Cumhurbaşkanımız da talimatlarını verdi, veriyor. Bu süreci yakından takip ediyor.

* Burada temel ilke, vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek adımları ivedi şekilde atmak. Bununla ilgili de neticeleri çok yakın bir zamanda göreceğiz.

“VATANDAŞIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK YENİ ADIMLAR ATILACAK”

* Tabi ki içeride elektrikle ilgili, uluslararası enerji piyasalarında yaşanan birçok değişimle, hareketlilikle birlikte gelen bir pahalılık var, bu doğru. Bunu iyileştirecek ve vatandaşın o manada yükünü hafifletecek yeni adımlar da elbette atılacak.

ERDOĞAN’IN 2023 ADAYLIĞI

* Cumhurbaşkanımızın 2023’te aday olmasında hukuki bir engel yok. Defalarca açıkladık, erken seçim olmayacak. Meclis Başkanımız da açıklama yaptı. Zaten önümüzdeki yıl da seçilme hakkı var. Onunla ilgili hukuki bir durum söz konusu değil.

Editör: Haber Merkezi