Canavar Otu

Tarımsal alanlarda genel olarak zararlı bitki çeşitleri ile sıklıkla karşılaşılır. Günümüzde tarımsal faaliyetlere en çok zarar verenler listesinde mutlaka canavar otu yer alıyor. Özelliklede bitkilerin gelişim süreçlerini otu canavar olarak adlandırılan ot çeşitleri ciddi oranda etkiler. Günümüzde canavar otlarının yok edilmesi için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak canavar otlarının 40’a yakın türü bulunuyor.

Genel olarak tarımsal alan faaliyetlerine canavar otlarının zararı; bitkilerin kök gelişimlerine engel olması yer alır. Bitki çeşitlerinin köklerine tutunan canavar otları; genel yaşam süreçleri de orada devam eder. Parazit tarzı bir yaşam biçimleri vardır. Bitki çeşitlerinin daha tohum halinde iken canavar otları kendilerine orada yaşam alanı belirleyebilirler.

Canavar Otu Yok Edilmesi

Bitki çeşitlerinin gelişim süreçleri genel olarak uzun vadeli oluyor. İlk gelişim dönemlerinde ise bitkilerin kök kısımları oldukça hassas yapılı oluyorlar. Canavar otlarının bitki çeşitlerine tam olarak da bu süreç içerisinde zarar veriyor.

Genel olarak canavar otu çeşitlerinin yok edilmesi için kimyasal ürünler kullanılmaktadır. Fakat bunun gerekli koşullarında yerine getirilmesi gerekir. Canavar otlarının yok edilmesi için https://www.hortiturkey.com/zirai-mucadele/canavar-otu adresinden gerekli bilgiye erişebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi