Ayakkabı Kutusu Modelleri

Günlük yaşantımızda ayakkabıların yeri çok önemlidir. Yazlık, kışlık, mevsimlik, ev içi kullanım gibi birçok ayakkabı tarzı vardır. Ayak sağlığımız için ise bu ayakkabıların ortopedik ve ayak şeklimiz ile uyumlu olması gereklidir. Mevsiminde alınıp kullanılan ayakkabıların arada bir bakımları yapılmalıdır. Bazı insanlar ayakkabılarını özellikle de spor tarzı ayakkabıları yıkamak için çamaşır makinasına atarlar.

Bazı ayakkabıların tarzına ve kullanılan materyale göre bakım sütü gibi ürünler kullanılarak bakımı yapılmalıdır. Sezonu biten ayakkabıların bakımları yapıldıktan sonra ise uygun bir kaba konularak güneş görmeyen ve ısı almayan uygun bir yere kaldırmak gereklidir. Ayakkabı kutusu da bu amaç ile üretilmiş olan bir eşyadır.

Ayakkabı Kutusu Çeşitleri Nasıldır?

Ayakkabıların mevsimi bittiğinde ayakkabının yapıldığı materyalin özelliklerine göre bakımı yapılmalıdır. Ayakkabının malzemesi nubuk, suni deri, gerçek deri, spor tarzı olan ayakkabılar ise kumaş tarzı olabilir. Bu yapılara göre bir temizleme işlemi yapılır. Örneğin yazlık olan sandalet tarzı ayakkabılar temizlendikten sonra ise o boyutlara uygun bir ayakkabı kutusu içerisine konularak diğer sezon için saklanır.

Ayakkabı kutusu birçok çeşitlerden oluşur. Bu kaplar plastik olabileceği gibi karton ya da bez şeklinde de olabilir. Örneğin botların sığacağı bir ayakkabı kutusu uzun olması gerekirken, sandalet tarzı kısa ve yer kaplamayan ayakkabılar için ise ideal boylarında bir kutunun olması yeterli olacaktır. Bot tarzı ayakkabıların ayakkabı kutusu içerisine sığması gerekir. Aksi halde botların uzun kısımları kıvrılarak kırılabilir.

Hangi Ayakkabı Kutusu Daha Kullanışlıdır?

Ayakkabı kutularının en kullanışlı olanları şüphesiz ki şeffaf olanları ve plastik olanlarıdır. Şeffaf olmasının sebebi ise rafa konulan ayakkabının içinde hangi ayakkabının olduğunun görülmesidir. Ayrıca ayakkabı kutularında muhafaza edilen ayakkabıların toz almaması ve zararlı böceklerden koruma sağlaması ayakkabı kutusu kullananların en büyük avantajıdır.

Detaylar için; https://www.madamecoco.com/ayakkabi-kutulari/

Formun Üstü

Formun Altı

Editör: Haber Merkezi