Avrupa’da Vizesiz Gidebileceğiniz 5 Ülke

Kısa uçuş mesafesi ve daha ucuz uçak bileti bulunma imkanların olduğu Avrupa’da vize istemeyen ülkeleri bir araya getirdim. Pahalı ve zor vize veren ülkelerden bıktıysanız, Vizesiz Avrupa ülkelerini öncelikli dinlence rotanıza ilave edin.

1. Karadağ

Vize istemeyen Avrupa ülkelerinden Karadağ’ın Budva Şehri
Balkan ülkeleri içinde naturel güzellikleri ve kale şehirleri ile tanınan Karadağ, engebeli coğrafyanın yarattığı olumsuzlukları günümüzde turizmde etkin bir halde kullanıyor. Karadağ, güzel kumsalları, temiz denizi, hoş doğası ve renkli gece yaşamı, zamanı ve kültürel zenginlikleriyle misafirlerini mutlu edebilecek güzelliklere haiz. Türkiye’den yurt dışına ucuz, keyifli, güvenli bir gezi isteyenler için benim favori ülkelerimden Karadağ dikkate kıymet.

Adriyatik’in incisi olarak adlandırılan Karadağ’da Budva, Kotor benzer biçimde sahil şehirleri ile Sveti Stefan Adası oldukça popüler. Başkent Podgorica ve Orta Çağ seçimi birçok binayı barındıran eski başkent Cetinje ilgi gören bölgeler içinde. Vize istemeyen en güzel Avrupa ülkelerinden Karadağ, 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerde Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Akdeniz’in en güzel adalarından Kıbrıs’ın Girne şehri
Akdeniz’in en büyük 3. adası olan Kıbrıs, tam anlamıyla bir gezim merkezi. Akdeniz’in en güzel kumsallarının bulunmuş olduğu Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türk vatandaşları kimlikleri ile giriş yapabiliyor.

Başkent Lefkoşa, lüks konaklama tesisleri ile Girne ve adanın doğu sahillerinde yer edinen Gazi Mağosa, KKTC’nin en popüler yerlerinden. Deniz, kum, güneş turizmi ile öne çıkan adada, oldukça sayıda kültürel, zamanı yapıt ve tören yeri de bulunuyor. Sizde yavru vatanı ziyaret etmek için Kıbrıs uçak bileti satın alabilirsiniz.

3. Sırbistan

Balkanlar’da en sevdiğim şehirlerden biri: Belgrad
Avrupa’nın en ekonomik ülkeleri içinde bulunan Sırbistan, başkent Belgrad başta olmak suretiyle Novi Sad, Novi Pazar, Nis benzer biçimde şehirleri ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Vizesiz balkan turu rotasının en güzel başlangıç ülkelerinden biri. Turistler taradından yoğun olarak ziyaret edilen
Belgrad uçak bileti konusunda oldukça sıkıntı çekilen bir destinasyon.

Avrupa’nın en eski başkentlerinden Belgrad, her yaştan insanoğlunun, her saatte sokakları şenlendirdiği, yüksek enerjili bir kent. Şahane doğası, güzel manzarası, yemyeşil parkları, görkemli kulüpleri, bar ve restoranları ile insanı baştan çıkaran bir kent. Öteki Avrupa kentlerine bakılırsa daha ucuz bir kent olan Belgrad, yeme içme ve eğlence mevzusunda makul fiyatlara haiz.

Sıcakkanlı, açık görüşlü insanların ve leziz yemeklerin olduğu ülkede, Belgrad gece yaşamı dillere destan. Türk vatandaşları Sırbistan’a 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz giriş yapabiliyor. Yalnız tayyare bileti alıp gitmeniz kafi.

4. Kosova

Vizesiz gidilebilen ülkelerden Kosova’nın başkenti Priştine
Avrupa’nın en genç ülkelerinden Kosova, 2008’de bağımsızlığını duyuru etti. Balkan coğrafyasında, denize kıyısı olmayan ülkeye havayolu ile giriş yapılabilecek tek kent başkent Priştine.

Bölgenin en yoksul ülkelerinden kabul edilen Kosova, zamanı kiliseleri, Osmanlı eserleri ve sessiz kent yaşantısı ile değişik bir edinim yaşatıyor. Kosova’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları 180 günlük sürede 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz giriş hakkından yararlanabiliyor.

5. Ukrayna

Karadeniz’in kuzeyinde yer edinen Ukrayna‘nın birçok şehri Türkiye’den 1-2 saatlik uçuş mesafesinde. Avrupa’nın en oldukça gezgin çeken 8. ülkesi olan Ukrayna, naturel güzelliklerinin yanı sıra zamanı ve kültürel kıymet taşıyan birçok yeri ile tercih ediliyor.

Ülkeyi baştan sona kat eden Dinyeper Nehri kıyıları görmeye kıymet. Başkent Kiev, Odessa, Lviv, Kherson ve Donetsk öne çıkan şehirler içinde. Türk vatandaşları Ukrayna’ya yapacakları 60 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaf. Gürcistan ve Şimal Kıbrıs’a benzer biçimde Ukrayna’ya da geçişlik gerekmeden nüfus cüzdanı ile giriş yapabiliyoruz.

Ek olarak coğrafi olarak Avrupa kıtasında yer edinen Ermenistan, Azerbaycan ve Kazakistan benzer biçimde ülkeler de Avrupa’da vize istemeyen ülkeler sıralamasında içeriyor. Türkiye’den 2-3 saatlik uçuş mesafesinde bulunan vizesiz Avrupa ülkeleri, dinlence ve gezi planları için ideal. Yalnız hafta sonunu değerlendirmek için bile tercih edilebilecek ülkeler vize derdi olmaması sebebiyle tercih ediliyor.

Editör: Haber Merkezi