Araba Parçaları

Araba parçaları ve araba bakımı önemlidir, bu nedenle kendimiz yapmak istediğimiz de planlarımızın bir parçası haline gelir. Ancak, bunu yapmak için her zaman yeterli bilginiz her zaman olmayabilir.

Arabanızın bakımını yaparken bilmeniz ve özellikle dikkat etmeniz gereken en önemli araba parçaları çeşitlerinden bazılarını anlatacağız.

Akü; online yedek parça olarak alınabilir. Araba motoruna gerekli ateşlemeyi veren kısımdır. Onsuz, motor kapanmaz veya çalışmaz, bu da onu bakımın ayrılmaz bir parçası yapar.

Akü sıvı seviyesi, araca güç sağlamak için gerekli elektrolizin oluşturulmasında çok önemlidir, bu nedenle aracınızın aldığı her serviste sıvı seviyesinin ölçüldüğünü doğrulamanız gerekir. Online yedek parça olarak web sitelerinden temini yapılabilir.

Araç Parçaları; Frenler

Frenler; Aracın fren bilgilerini kullanımdan bakıma kadar defalarca oto sanayi de incelemek gerekir. Tekerlekle aynı anda dönen ve frene bastığımızda basınç uygulamaktan sorumlu olacak bazı kaliperler arasında bulunan bir disktir. Hidrolik basıncı oluşturmaktan fren hidroliği sorumludur.

Şu anda piyasada frenlemeyi daha verimli hale getiren veya daha fazla durma gücü sağlayan yeni teknolojiler de vardır. Fren balatası da aracı yavaşlatmak için gerekli basıncı ve sürtünmeyi uyguladığı yerdir. Oto sanayi yerlerinde bakımları kolaylıkla yapılabilir.

Bu, diskin sabit bir şekilde merkezlenmesini sağlayarak balata aşınmasını daha verimli hale getirir; ama özünde, tüm frenlerle aynı şekilde çalışırlar.

Pistonlar; Arabanın kalbi motordur, diğer her şeyi özellikle de tekerleri hareket ettirir. Evet, yukarıdan aşağıya hareket eden silindirik parçalar, diğer bileşenlere hareket vermekten ve sürüş sırasında bize bu hissi vermekten sorumludur.

Pistonlar çok fazla enerji tüketir ve aynı zamanda ısı ve sürtünme de taşıyan hareketide üretir, bu da onları ısı arızasına en duyarlı parçalardan biri haline getirir. Bu nedenle, yağlama yağı, pistonların hizmet ömründe temel bir rol oynar. Motor yağı olmadan parçalar hiç dayanmaz ve çabuk hasar görür.

Araç Soğutma Sistemleri

Aracınızda soğutma sistemi varsa, sıcaklığı çalışma aralığında tutmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bir piston arızalanırsa, arabanızın ciddi bir sorunu vardır. Oto yedek parça çeşitlerinin sipariş verilmesi kolaydır.

Enjektörler; Otto döngüsünün ilk hareketini oluşturmak için silindirleri hayati sıvı olan yakıtla doldurmaktan sorumludurlar. Otomobil bilgisayarı tarafından üretilen elektronik darbelerle kontrol edilen bu küçük elektrotlar, yakıt giriş seviyesini izler ve özellikle karbüratörlü motorlarda soğuk çalıştırma sırasında otomobilin durmasını önler. Oto yedek parça için alımları yapılır.

Araç Oto Yedek Parçaları

Aracınızın neyden yapıldığını bilmek, arıza durumunda, bakım yaparken veya yedek parça ararken hayatınızı kolaylaştırabilir.

Aşağıda otomobil parçaları, yedek parçalar ve otomobil parçaları hakkında bilmeniz gereken bilgileri vermeye devam edeceğiz.

Motor; aracın çalışmasını ve hareketini sağlayan unsurdur. Teknolojilerine bağlı olarak motorlar, benzin, dizel, gaz ve elektrik dahil olmak üzere çeşitli güç kaynaklarıyla çalışabilir.

Şasi; bir arabanın çerçevesi ve aracın tüm bileşenlerinin üzerine monte edildiği ana yapıdır. Tüm arabayı içeren kendi kendini destekleyen bir yapı olabilir veya arabanın geri kalanının üzerine monte edildiği bir merdiven gibi H tipi de olabilir.

Üstyapı; yolcuları ve arabanın yükünü barındırmak için şasi üzerine düzenlenen yapıdır. Kendi kendini destekleyen şasi durumunda, üstyapı yapıya dahil edilir ve yalnızca birkaç estetik unsur eklenir.

Motor kontrol ünitesi; ECU, arabanın beynini temsil eden bir bilgisayardır. Bu cihaz, motora verilen yakıt, hava, ateşleme noktası, supap boşluğu, turboşarj ve diğer elemanları kontrol ederek motoru düzenleyen elektronik bir kontrol ünitesidir.

Araç Vites ve Dişli Kutuları

Vites kutusu; Dişli kutusu, motor dişlilerinin her birine karşılık gelen karmaşık bir pinyon veya dişli çark sistemi tarafından oluşturulan bir mekanizmadan oluşur. Bu sistem, motorun dönüşünü ve gücünü otomobilin lastikleri üzerinde harekete ve kuvvete dönüştürmeyi mümkün kılar.

İki tip dişli kutusu vardır:

Vites değiştirmenin vites kolu ile yapıldığı manuel şanzıman ve araba hareket ettikçe ve hız kazandıkça değişikliğin arabanın kendisi tarafından yapıldığı otomatik şanzıman vardır.

Hava yastıkları; bir otomobilin pasif güvenliğinin bir parçasıdır ve güvenlik standartları gerektirdiğinden dünyanın farklı ülkelerinde giderek daha fazla kullanılır.

Bu sistem, darbe sensörlerinden gelen sinyallerle şişebilen ve bir trafik kazası durumunda yolcuları koruyan gazlı hava yastıklarından oluşur.

Süspansiyon; Bir arabanın süspansiyonu, yoldaki kusurların neden olduğu titreşimleri sönümlemeye çalışan bir dizi parça ve sistemden oluşur. Süspansiyon, araca manevra kabiliyeti ve stabilite kazandıran yaylar, hidrolik amortisörler ve metal yaprak yaylar gibi unsurlardan oluşur. Gerekli parçaları https://www.sanayiden.com/oto-sanayi-yedek-parca bu adresten satın alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi