Akciğer Kanseri Ameliyatı

Akciğer kanseri en sık rastlanılan kanser türlerinden birisidir. Tüm dünyaya her yıl binlerce kişi bu kanser türüne yakalanmakta ve tedavi yöntemleri üzerine yoğun araştırmalar gerçekleştirilmektedir. Hastalığın farklı evreleri bulunmakta, her evrede uygulanabilecek tedavi detayları değiştiği için her hasta özel olarak değerlendirilmelidir.

Akciğer kanseri ameliyatı hastalığın tedavi yöntemlerinden birisi olup iki farklı biçimde operasyonlar yapılmaktadır. Bunların ilki açık ameliyat, ikincisi kapalı ameliyattır. Açık ameliyatta kaburgalar arası kesilerek açılmakta, ekartör adlı cihazla alan genişletilip operasyon yapılmaktadır.

Modern Akciğer Kanseri Ameliyatı Çeşitleri

Kapalı akciğer kanseri ameliyatı son yıllarda daha fazla rağbet görmektedir. Bu operasyon türünde göğüs boşluğu açılmamakta, 2-5 cm genişliklerinde küçük kesiler yapılarak göğüs boşluğu açılmadan sadece kesilerden cerrahi aletler yardımıyla operasyon yapılmaktadır.

Hastalıkta uygulanacak operasyonlar kanserin evresine göre değil, büyüklüğüne, bulunduğu yere, lenf bezlerinin durumuna göre şekillenmektedir. Mesela tümör büyük ise bunu kapalı ameliyatla çıkarmak mümkün olmayacağından doğal olarak açık ameliyat yapılacaktır. Yine tümörün bulunduğu yer ameliyat türü seçiminde etkili olan bir diğer husustur. Hangi ameliyatın tercih edileceği hastanın durumuna ve doktorun uzmanlığına göre şekillenmekte, uzman doktor gerekli incelemeler sonrasında en uygun yöntem hakkında hastayı bilgilendirmektedir.

Akciğer Kanseri Ameliyatı Hakkında En Güncel Bilgiler

Acıbadem Maslak Hastanesi Göğüs Cerrahisi ekibi Prof. Dr. Semih Halezeroğlu önderliğine başarılı operasyonlara imza atmaktadır. En modern ekipmanlar eşliğinde gerekli bütün tetkikler yapılmakta, hastalar detaylı olarak bilgilendirilmektedir. Hem psikolojik hem fiziksel destek sağlanarak hastaların süreci en rahat biçimde atlatması sağlanmaktadır.

Ekip, akciğer kanseri ameliyatı hakkında güncel detayları https://www.akcigerkanseri.com/akciger-kanseri-ameliyati/ sayfasında paylaşmaktadır. Hastalık ve en güncel tedaviler hakkında bilgileri sayfayı ziyaret ederek takip edebilir, gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi