Akciğer Ameliyatı

Akciğer insan hayatı için hayati öneme sahip organlardan birisidir. Vücutta temiz ve sağlıklı havanın dolaşmasını sağladığı gibi kandaki karbondioksitin atılmasını, temiz oksijenin kana karışmasını da akciğer sağlamaktadır. Sağ ve solda olmak üzere iki tane olup büyüklük ve ağırlıkları farklı olabilmektedir.

Akciğer çeşitli nedenlerle sağlık sorunları yaşayabilir. Sorunlara göre de farklı tedavi yöntemleri kullanılabilir. Bu tedavi yöntemlerinden birisi de akciğer ameliyatı olmaktadır.

En Çok Tercih Edilen Akciğer Ameliyatı

Akciğer ameliyatı çeşitli durumlarda uygulanabilmektedir. Akciğer kanseri tedavisi, plevra enfeksiyonu tedavisi, akciğer kistleri tedavisi, doğumsal akciğer hastalıkları, nefes borusu tümörleri ameliyatın en fazla başvurulduğu rahatsızlıklardır.

Cerrahi operasyonlar iki farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki kapalı, ikincisi açık ameliyattır. Açık mı, kapalı mı yapılacağı hastalığın ve hastanın durumuna göre belirlenmektedir. Kapalı cerrahi operasyonlarda endoskopik kamera kullanılmakta, kaburgalar arasından bir, iki ya da üç adet kesi açılarak kesilerden kameralar ile göğüs boşluğuna ilerlenmektedir.

Kapalı cerrahi operasyonda endoskopik kameradan alınan görüntüler video ekranına yansıtılmakta, ekrandan takip edilerek hareket sağlanmaktadır. Özel cerrahi aletlerle cerrahi işlem gerçekleştirilmektedir. Kullanılan ekipman ve kamera sistemlerine göre kapalı ameliyatlar da farklılık göstermekte, kısa sürede tamamlanan operasyon sonucunda hasta daha az ağrı, sızı hissetmektedir. İyileşme süreci de daha kısa olmaktadır.

Açık cerrahi operasyonda göğüste büyük bir kesi açılmakta, kaburgalar arası genişletilmekte ve özel cerrahi aletler kullanılmaktadır. Kapalı operasyonlardaki başarı oranı ve avantajlar açık operasyonların daha az tercih edilmesine neden olmaktadır.

Akciğer Ameliyatı Doktoru

Akciğer ameliyatı öncesi hasta detaylı olarak değerlendirilmeli ve mutlaka uzman bir doktor ve sağlık ekibi tarafından operasyon yapılmalıdır. Bu noktada Prof. Dr. Semih Halezeroğlu ve ekibi başarılı operasyonlara imza atmakta, gelişmeleri de https://www.akcigercerrahisi.com/akciger-ameliyati-yontemleri/ sayfasından paylaşmaktadırlar.

Editör: Haber Merkezi