Afyon 2020-2021 Yurt Fiyatları Netleşmeye Başladı !

Her yıl binlerce öğrenci yaşadıkları şehirden farklı bir şehre giderek üniversiteye öğrenimi görmeye başlıyor. Gittikleri şehirde yeni bir hayat kurmak zorunda kalan öğrenciler; özel yurt, devlet yurdu ve apart gibi yerler arasında tercih yapıyor. Üniversite bulunan şehirlerin belli bölgelerinde öğrencilerin kullanımına sunulmuş olan yurtlar bulunuyor. Bazı konulardan daha avantajlı olmasının yanında daha ucuz olduğu için birçok üniversite öğrencisi yurtlarda kalmak istiyor. Yurtlarda kalacak kişiler, yurtların özelliğini ve fiyatlarını merak ediyor.

Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesi, 1974 yılından beri öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor. Bünyesinde birçok fakülte bulunan üniversitede yaklaşık 1400 akademik personel çalışıyor. Son yapılan araştırmalara göre Kocatepe Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin sayısının yaklaşık olarak 45 bin olduğu belirlenmiştir. Afyon’da üniversite eğitimini devam ettiren gençlere hizmet vermek amacıyla açılan yurtların kapasiteleri farklılık gösteriyor. KYK’ya ait olan devlet yurtlarının yanında özel sektördeki faaliyet gösteren firmaların yurtları da bulunuyor.

Afyon Yurt Fiyatları

Eyurtlar.com’dan edindiğimiz bilgilere göre Afyon 2020 Yurt Fiyatları %20 artış göstererek 700 TL ile 2000 TL arasında güncellendi. Geçen sene 540 TL ile 1650 TL arasında olan fiyatlar bu sene 700 TL’den başlayıp 2000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Konforlu ve güvenli yurtlarda kalarak öğrenim hayatını sürdürmek isteyen gençlerin tercih edebileceği farklı alternatif bulunuyor. Nitelikleri yüksek olan öğrenci yurtlarını bulmak isteyen öğrenciler, Afyon’daki yurt fiyatlarını araştırıyor. Afyon’da yaşayan öğrenciler için hizmet veren yurtların fiyatları farklılık gösteriyor. KYK yurdunda kalan öğrenciler, özel yurtlarda kalan öğrencilere göre daha az ücret verebiliyor. Özel yurtların fiyatı ise yurdun kalitesine ve verilen hizmetlere göre farklılık gösteriyor.

Afyon’un farklı bölgelerinde birçok devlet yurdu da bulunuyor. Kapasitelere ve okula yakınlıkları farklılık gösteren devlet yurtların uygun fiyatlara kalınabiliyor. Afyonkarahisar’da merkezi konumda bulunan 6-7 adet devlet yurdu bulunuyor. Yurtların bazıları erkek öğrencilere hizmet verirken bazıları da kız öğrencilere hizmet veriyor. Destine Hatun, Tınaztepe, Çiğiltepe ve Kamir Miras gibi devlet yurtları, Afyon’daki kapasitesi yüksek devlet yurtları arasında yer alıyor. Devlet yurtlarının fiyatları her sene farklı olarak belirleniyor. Güncel devlet yurdu fiyatlarının 200 lira ile 340 lira arasında değiştiği söylenebilir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Özel Yurtları

Afyonkarahisar’da birçok devlet yurdu bulunduğu gibi özel yurtlarda bulunuyor. Hem merkezi konumda hem de çevre ilçelerde bulunan devlet yurtlarında kız ve erkek öğrenciler konaklayabiliyor. Kapasiteleri farklılık gösteren öğrenci yurtlarının fiyatları da değişebiliyor. İlim Yayma Cemiyetine ait olan yurtların yanında üniversiteye yakın konuda bulunan özel yurtlarda bulunuyor. Afyon’un Dinar, Emirdağ, Sandıklı ve Şahut gibi önemli ilçelerinde kapasiteleri farklılık gösteren öğrenci yurtları vardır. Yurtların fiyatları ise 500 lira ve 1500 lira arasında farklılık gösteriyor.

Fiyat Kaynağı: https://www.eyurtlar.com/il/afyonkarahisar-ozel-yurtlari/3

Afyon’daki yurt seçeneklerinde konfor ve rahatlık ön planda tutuluyor. Öğrencilere kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan yurtlarda güvenlik sorunu da yaşanmıyor. Nezih bir öğrenci yurdunda kalmak isteyen kişilerin şehrin farklı bölgelerinde tercih edebileceği öğrenci yurtları bulunuyor. Afyonkarahisar’daki en büyük kapasitelerden birine sahip olan özel Üniyurt, uzun yıllardır hizmet veren öğrenci yurtlarından biri olarak öne çıkıyor. Üniversiteye yakın bir konumda bulunan yurdun öğrenci kapasitesinin 2600 kişi olduğu biliniyor. Yurdun fiyatlarının oda türüne ve alınacak hizmetlere göre 700 lira ve 1700 lira arasında olduğu biliniyor.

Afyon Özel ve Devlet Yurtları İletişim

Afyon’da öğrenim görecek olan kişiler, eğitim döneminin başlamasına yakın zamanlarda yurtlara ulaşabilecek iletişim numarası arıyor. Kayıt yaptırmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrencilerin tercih edebileceği farklı iletişim numaraları bulunuyor. Devlet yurtlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, KYK tarafından açılan online başvuru sistemini kullanabiliyor. Özel yurtlar hakkında fiyat bilgisi almak isteyen öğrenciler ise özel yurtların telefon numaralarını veya internet sitelerini tercih edebiliyor.

Afyon yurtları ve fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için kaynak derlediğimiz Eyurtlar.com'dan ulaşabilirsiniz. Bölgeye yakınlık sebebiyle tercih edilen diğer bir şehir https://www.eyurtlar.com/il/isparta-ozel-yurtlari/39 Isparta yurtları ve apartları hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi