5 Adımda Bitcoin'e Nasıl Yatırım Yapılır?

 Kripto para birimine dalmaya hazır mısınız?  İşte 5 basit adımda Bitcoin'e nasıl yatırım yapacağınız:

 Bir Bitcoin Borsasına Katılın

 Bitcoin Cüzdanı Alın

 Cüzdanınızı Bir Banka Hesabına Bağlayın

 Bitcoin Siparişinizi Verin

 Bitcoin Yatırımlarınızı Yönetin

Bir Bitcoin Borsasına Katılın

 İlk olarak, nereden Bitcoin satın alabilmek istediğinizi belirlemeniz gerekir.  Çoğu Bitcoin yatırımcısı kripto para borsalarını kullanır.  Açık kaynaklı bir teknoloji olduğu için resmi bir “Bitcoin” şirketi yoktur, fakat Bitcoin işlemlerini basitleştiren birkaç değişik borsa vardır.  Bu borsalar, bir pay senedi komisyonculuğu gibi kripto para birimi yatırımının aracılarıdır.

 Bir borsadan satın almaya karar verirseniz, hangi borsadan satın alabilmek istediğinize karar vermeniz gerekir.  İşte en bilindik seçeneklerden birkaçı:

 Coinbase: Bir emniyet ihlali yahut hileli transferler halinde kayıpları sigortalayan çok bilindik bir kripto borsası

 Binance: 2017 senesinde kurulan Binance, altcoinlere kuvvetli bir şekilde yoğunlaşan bir kripto borsasıdır.

 Kraken: San Francisco odaklı bu borsa, dünyanın dört bir yanından türlü para birimlerini kullanarak Bitcoin'e yatırım yapmanızı sağlar.

 İkizler: 2015 senesinde Cameron ve Tyler Winklevoss yönünden başlatılan Gemini, bayağı ve tecrübeli Bitcoin yatırımcıları için değişik kullanıcı arayüzleri ve her ikisi için de ücret yapıları ile hizmetler sunuyor.

 Bitfinex : Gelişmiş tüccarlar ve verecek verenler için optimize edilmiş en oldukça vakittir devam eden kripto para borsası (maalesef Bitfinex şimdilik ABD'li müşterileri kabul etmemektedir)

 Tahmin edebileceğiniz gibi, daha çok opsiyon popülerleşmeye başladıkça bir Bitcoin borsası seçmek yatırımcılar için daha zor duruma geliyor.  Binance ve Coinbase ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi bulun ve bugün yatırım yapmaya başlayın.

 2. Bir Bitcoin Cüzdanı Alın

 Bir madeni para satın aldığınızda, bütün kripto para biriminizin depolandığı bir "cüzdanda" saklanır.  Alabileceğiniz iki tür cüzdan vardır: "sıcak cüzdan" yahut "soğuk cüzdan".

 Sıcak cüzdan, kripto para birimi değişiminiz yahut bir sağlayıcı yönünden işletilen bir cüzdandır.  Bazı borsalar, hesabınızı açtığınızda size kendi kendine sıcak bir cüzdan sağlayacaktır.  Her halde, sıcak cüzdanlar uygundur zira madeni paralarınıza internet yahut bir program uygulaması vasıtasıyla erişebileceksiniz.

 Bazı mühim sıcak cüzdanlar şunlardır:

 Electrum: Madeni paralarınızı bilgisayarınız üzerinde saklamanızı gerçekleştiren program

 Mycelium: Android ve iPhone kullanıcıları için sadece portatif cihazlara yönelik bir uygulama

 Ancak, sıcak cüzdanlar en güvenilir madeni para gizleme biçimi değildir.  Sıcak cüzdan sağlayıcısı saldırıya uğradıysa, madeni para bulgularınız risk altında olabilir.

 Soğuk cüzdan, madeni paralarınız için en güvenilir gizleme yöntemidir.  Soğuk cüzdan, çoğunlukla flash sürücüye benzeyen portatif bir aygıt olan madeni paralarınızı depolayan reel bir tesisat parçasıdır.  Çoğu soğuk cüzdanın maliyeti 60 ila 100 dolar arasındadır.  Bazı bilindik soğuk cüzdanlar şunlardır:

 trezor

 defter nano

 Yalnızca ufak miktarlarda madeni para satın alacaksanız, sigortalı bir kripto borsası olan sıcak bir cüzdan kullanmanız iyi olabilir.  Ancak büyük miktarda madeni para ticareti yapacaksanız, soğuk bir cüzdan yatırımınıza kıymet.

 Hangi cüzdanın size elverişli olduğuna karar vermek için yardım etmeye mı gereksiniminiz var?  En iyi bitcoin cüzdanları seçimlerimize bir göz atın.

 3. Cüzdanınızı Bir Banka Hesabına Bağlayın

 Cüzdanınızı aldığınızda, onu banka hesabınıza bağlamanız gerekirMadeni para satın almanızı ve madeni paraları çevirmenizi sağlar. Ayrıca, banka hesabınız bir kripto para borsasındaki hesabınıza bağlanabilir.

 4. Bitcoin Siparişinizi Verin

 Artık Bitcoin satın almaya hazırsınız.  Kripto para borsanız satın almanız gereken her şeye sahip olacak.  Asıl soru bu: Ne kadar Bitcoin satın almalısınız?

 Bazı madeni paralar binlerce dolara mal olur, fakat borsalar çoğunlukla tek bir madeni paranın kesirlerini satın almanıza müsaade verir; ilk yatırımınız 25 $ kadar düşük olabilir.

 Bitcoin'e yatırım uygulamak çok risklidir ve rastgele bir Bitcoin satın almadan evvela risk toleransınızı dikkatlice belirlemeniz ve yatırım stratejinizi gözden geçirmeniz önemlidir.  Bunu bir ileri bölgede ele alacağız.

 5. Bitcoin Yatırımlarınızı Yönetin

 Bitcoin satın aldıktan sonra şunları yapabilirsiniz:

 Çevrimiçi işlemler uygulamak için paralarınızı kullanın

 Değerinin artacağını umarak madeni paralarınızı çok vakit tutun

 Madeni paralarınızla günlük ticaret gerçekleştirin - yani, kripto para birimi değişiminde kolaylaştırılabilen başka Bitcoin sahipleriyle madeni para alıp satarak.

Bitcoin İyi Bir Yatırım mı?

 İşte Bitcoin ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri: Bitcoin iyi bir yatırım mı?

 Gerçek yanıt, hiç bir yatırımın tabiatı gereği “iyi” yahut “kötü” olmadığıdır.  Tamamen risk toleransınıza, yatırım stratejinize ve mali hedeflerinize bağlıdır.  Bitcoin'i bir yatırım olarak gayriihtiyari evvela kendi hedeflerinizi dikkatlice düşünmeli ve yatırım faaliyetlerinizde neyi başarmak istediğinizi belirlemelisiniz.  Pasif bir gelir ilerletmek ister misiniz?  Tam vakitli bir yatırımcı olmak mı?  Emeklilik için tasarruf?  Bu soruları cevaplamak, Bitcoin'in sizin için doğru yatırım opsiyonu olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

 Bitcoin, parametre bir varlık olduğu için çok yüksek riskli bir yatırımdır.  Bu, Bitcoin değerlerinin çok kısa bir süre içerisinde, üstelik birkaç saat yahut gün kadar süratli bir şekilde, mühim ölçüde yükselebileceği yahut düşebileceği manasına gelir.

 Tüm kripto para birimleri gibi, Bitcoin'in de içsel bir kıymeti yoktur.  Altın yahut gümüş gibi rastgele bir fiziki varlık yönünden desteklenmez ve değerin durağan kalmasını sağlayacak merkezi bir düzenleyici yoktur.  Ayrıca, Bitcoin kıymeti rastgele bir şirketin kârıyla irtibatlı değildir.  Bitcoin'in kıymeti pazar talebine bağlıdır.  Bitcoin satın alan daha çok ademoğlu olduğunda, kıymet artacaktır.  Bitcoin satın alan daha düşük ademoğlu olduğunda, kıymet düşecektir.

 Bitcoin'den mühim bir kâr elde etmek için, zor ve umumi olarak tavsiye edilmeyen bir yatırım stratejisi olan "piyasayı zamanlamaya" güvenmeniz gerekebilir.  Bununla beraber, kar için her daim bir potansiyel var.

Kaynak: https://altcoinhaber.com/

Editör: Haber Merkezi