Türk adının kaldırılması Türk düşmanlarını ve bölücüleri sevindirir

Türklüğün bekası için mücadele edenler, soğukkanlı olmalı, feraseti elden bırakmamalıdır.

Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin, bekamız adına bir mecburiyetten başlatılan “Afrin Harekâtı”na karşı çıkar nitelikteki beyan ve söylemleri asla kabul edilemez. Bu zor coğrafyada kanla canla tutunmaya çalışan yüce milletimize saygısızlıktır. İhanetle eş değer bir yanlıştır. Bu yanlış üzerine alınmak istenen karar ve meslek odalarının önündeki Türk ya da Türkiye adının kaldırılması daha büyük bir yanlış olur.

Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının adının önündeki Türk ya da Türkiye kelimesi, ister Bakanlar Kurulu Kararıyla, isterse kanunla konulsun; kaldırılması Türk Devleti’nin ve Türk Milleti’nin kendisini inkâr etmesidir.. Bu yüzden Türk lafzının kaldırılması asla kabul edilemez.

Adının önünde Türk, ya da Türkiye sözcüğü bulunan meslek kuruluşları ya da sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden ihanete eş değer suç işleyenler varsa, olursa kanunlar işletilmelidir. Bu kişiler hakkında hem cezai işlem yapılmalı, hem de bu şahıslar, bu kurumun, kuruluşun başından uzaklaştırılmalıdır. Aksi takdirde yaptığımız iş, “bağcıya kızarak, bağı bozmaya” benzer.

Unutmayalım bu gün zor şartlarda; hayatlarının baharında, hayatlarını hiçe sayarak Afrin’de kan veren, can veren ve kahramanlık destanı yazan vatan evlatları; O TÜRK ADI için kan veriyor, can veriyor, destan yazıyor.

Türk adının kanunla ya da Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılması içerdeki ve dışarıdaki Türk düşmanları ile birde Mehmetçiğin Afrin’de canını dişine takınarak mücadele ettiği, emperyalist ülkelerden destekli bölücü terör örgütlerini sevindirir.

“Afrin Harekâtı” konusunda Türkiye cumhuriyet’inin seksen milyon evladı hükümetin yanında kahraman ordumuzun arkasındadır. Bu büyük destek ve asli unsur olan Türk milletinin varlığı ve desteği varken, ihanete kapı aralayan cılız seslerin hükmü olamaz. Türk adı bu cılız seslere kurban edilemez.

Allah Afrin’de mücadele eden kahraman evlatlarımıza kol kanat gersin; yar ve yardımcı olsun, Allah yüce milletimizi korusun.

Ne mutlu Türk’üm diyene!