Samsun SEO

Bölgesel SEO, ya da diğer ismiyle lokal SEO; oldukça hassas bir işlemdir. Lokalleştirme pek çok site için oldukça zor bir uygulamalar bütünüdür ve uzmanı olmayan kişilerce gerçekleştirilebilmesi oldukça zordur. Tabii burada Samsun SEO olarak belirttiğimiz hizmet, lokal SEO olmak zorunda değildir. Siteniz, sadece Samsun bölgesinden yapılan aramalarda değil, anahtar kelimelere odaklanarak, tüm ülke çapında, hatta Türkçe yapılan tüm aramalarda dünya çapında yükselebilir. Bunun için sitenizin belli niteliklere sahip olması ve arama motoru optimizasyonu kurallarına uygun olarak biçimlendirilmiş olması gerekir. Sitenin sahip olması gereken özellikler ve gerçekleştirilmesi gereken özelliklere 5 başlıkta göz atalım.

Samsun SEO Uygulamalarında Gerçekleştirilmesi Gereken 5 İşlem

1 - Site Yazılımının SEO’ya Uygun Hale Getirilmesi

Arama motorları birer yazılımdır. Siteleri tararken evrensel kodlar içerisinde hareket eder ve kendi parametrelerine uygun olmayan kodları okuyamazlar. Çakışan ve hatalı kodlanmış siteler de aynı şekilde aramam motoru indeksleme robotları tarafından doğru taranamaz ve indekse alınmayabilir. Kötü kodlama, SEO kriterlerinin birinci unsurudur. Bu şekilde kodlanan sitelerin yükselmesi neredeyse imkansızdır.

2 – Site hızının artırılması ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi

Samsun SEO uygulamalarında önemli aşamalardan bir tanesi, kullanıcı deneyimi bakımından iyileştirmelerdir. Sitenizin anlaşılır, hızlı erişilir ve mobil uyumu bakımından sorunu bulunmayan bir site olması zorunludur. Kullanıcılar yavaş yüklenen siteleri ve kullanılması zor siteleri tercih etmez. Arama motorları bunu kolayca algılayabilir ve sitelerin yükselmesini engeller.

3 – İçeriğin Güçlendirilmesi

SEO kriterlerinin en önemlisi içeriktir. Sitenizin tamamen özgün ve güçlü bir içerik yapısına sahip olması gerekir. Belli miktarda metin içermeyen sitelerin indekse alınması söz konusu değildir. Sadece görsellerden oluşan siteler de arama sonuçlarında yükselemez. Bunun yanında kopya metin ve kopya görsel gibi unsurlar, yükselmek bir yana sitenizin indekslerden silinmesine neden olur.

4 – Site İmajının Güçlendirilmesi

Sitenizin harici kaynaklardan beslenmesi, sitenizin imajının yüksek olduğu anlamına gelir. Geçmişte arama motorları sitenize gelen her bağlantıyı bunun bir parçası olarak kabul etmekteydi. Ancak bu sistemin yoğun biçimde istismar edilmesi nedeniyle, bu uygulama değiştirildi. Şu anda sitenize gelen bağlantıların, sitenizle alakalı kaynaklardan gelmesi gerekir ki, aynı kaynaktan çok sayıda siteye bağlantı gidiyorsa, maalesef bu bağlantı olumlu bir kriter olarak algılanmaz. Link satın almak açık bir kural ihlalidir ve sitenizin ceza almasına yol açar. Bunun yerine soysak medyada etkin olmak ve nitelikli kaynaklardan bağlantı almak daha doğru bir yaklaşımdır.

5 – Kullanıcı Bağlılığı Oluşturulması

Kullanıcıların sitenizi düzenli olarak ziyaret etmesini sağlamak Samsun SEO uygulamalarında önemli ir konu başlığıdır. Google ve diğer arama motorları, aynı kullanıcıların siteleri düzenli olarka ziyaret etmesini bağlılık unsuru olarak tanımlar ve bu sitelere olumlu puan verir. Sonuç olarak bu siteler düzenli ve devamlı yükseliş halinde olacaktır.

İlginizi çekebilir: https://kolaypazarlama.net/seo-hizmeti-ucretleri/

Editör: Haber Merkezi