Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Herkes Türk kahvesi yapabilir ama kahveyi okkalı ve köpüklü yapmak ayrı bir meziyettir. Kahveyi fincana döktüğünüzde istediğiniz köpüğü veremediyseniz bir anda keyfinizi kaçırabilir, hele ki önemli misafirlerinize Türk kahvesi ikram edecekseniz.  Köpüklü Türk kahvesi yapmak o kadar da zor değil, birkaç pratik bilgiyi uygulayarak birbirinden lezzetli ve bol köpüklü kahveler pişirmeniz mümkün.

Kahvenin hem görünümünü hem de lezzetini kuvvetlendiren en önemli detay malum köpüğüdür. Köpüklü kahve yapmanın yöntemlerinden biri cezvede kahveyi pişirirken, kahve köpürmeye başladığı anda kahvenin üzerinden kaşık yardımıyla oluşan köpük kısmından almak ve ve kahve fincanlarına bölüştürmek. Kahveyi çok kaynatmadan köpükleri koyduğunuz fincanlara cezvedeki kahvenin tamamını bölüştürebilirsiniz.

Kahvenin hem görünümünü hem de lezzetini kuvvetlendiren en önemli detay köpüğüdür. Nasıl köpüklü kahve yapabilirim diyorsanız, kahveyi pişirirken köpürmeye başladığı anda kahvenin üzerinden kaşık yardımıyla köpük kısmını alabilir ve kahve fincanlarına bölüştürebilirsiniz.  Sonrasında yapmanız gereken kahveyi çok kaynatmadan fincanlara dökmek.

Kahveyi köpüklü yapabilmenin bir diğer yolu da kahve ile birlikte cezveye konacak suyun soğuk tercih edilmesidir. Sıcak su koyarak kahvenizi pişirirseniz istediğiniz köpüğe ulaşmanız pek de mümkün olmayacaktır. Ne kadar kahvenin konulduğu da köpüğü oluşturan etkenlerden biri. Ölçüyü iyi ayarlamalısınız, kahveyi az koyarsanız köpüklü bir kahve pişiremeyebilirsiniz. Tabi kahvenin aşırısı da, koyu ve acı bir kahve pişirmenize neden olur, bu nedenle ölçüyü iyi ayarlamakta fayda var. Köpüklü kahvenin bir sırrı da cezveyi ateşe koymadan suyu ve kahveyi, şekerli yapıyorsanız şekeri koyduğunuz cezve içinde karıştırmak ve pişirirken karıştırmaktan kaçınmak. Kısık ateşte pişirmeye de özen gösterin.

Kahve pişirdikten sonra servis ederken yanına bir bardak su koymanızda fayda var. Kahve fincanı ve su bardağı ile birlikte tepsinizde lokuma da yer verebilirsiniz. Böylelikle damak tadına hitap etmenin yanı sıra kahvenin sunumunu da zenginleştirebilirsiniz.

Lezzetli ve köpüklü Türk kahvesi yapmanın diğer bir yolu da elektrikli kahve makinelerinden faydalanmak. Türk kahvesi makineleri evlerde ve ofislerde  kahve yaparken hem pratikliği hem de hızlı kahve pişirebilmesi nedeniyle oldukça tercih edilen bir ürün. Kalabalık gruplar için Arçelik Telve ikili Türk kahvesi makinesi ideal bir seçim. Elektrikli çalışan Türk kahvesi makinesi çeşitleri arasından ihtiyacınıza uygun olanı inceleyebilmek ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilmek  Arçelik ürünlerini satışa sunan www.asilev.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Asilev’in web sitesi hem kalitesi hem de güvenilirliği ile oldukça tercih edilen adresler arasında.

Türk kahvesi makinesi ile birlikte tüm beyaz eşya, küçük ev aletleri, elektronik ürün ihtiyaçlarınızda Asilev.com.tr sizleri bekliyor. Siteye girdiğinizde aradığınız ürünleri ayrı kategoriler altında görüntüleyebilir, incelediğiniz ürünlere karar verdikten sonra kolaylıkla satın alabilirsiniz.. Arçelik markasına ait ürünleri bulabileceğiniz Arçelik bayi olarak hizmet veren Asilev.com.tr, hediye alışverişlerinizde de vazgeçemediğiniz adreslerden biri olacak.

Editör: Haber Merkezi