GamificationTurkey ve İnfluencer Marketing

Dijital dünyada bazı sektörler birbiri ile ilişkili şekilde yer almaktadır. Örneğin; oyun sektörünün büyümesi ve gelişmesi reklam gelirleri ile doğru orantılıdır. Reklam gelirlerini belirleyen en önemli etken kullanıcı kitlesidir. Günümüzde çocuk ve yetişkinler olmak üzere büyük bir kitleyi etkisi altına alan online oyunlar, içinde bulunduğu sektöre büyük rakamlar kazandırmaktadır. Ortak zevke sahip milyonlarca kullanıcının bir araya gelmesi, reklam stratejilerini de değişim ve gelişime yönlendirmiştir. Bunun sonucunda influencer marketinggame kavramı gelişerek tüm reklam piyasasında önemli bir yer edinmiştir.

Değişen dünya ve teknolojinin etkisi ile reklam algısı da değişmektedir. Bireyler, daha renkli ve daha güvenilir reklamlara karşı ilgi göstermektedir. Bu ilgiyi elde etmek için daha özgün ve farklı stratejiler geliştirmek gerekmektedir. Bu kavramda kelime anlamı olarak etkileyici unsurları bünyesinde barındırmaktadır. Bu reklam metodu doğru bir şekilde uygulandığı zaman oldukça başarılı sonuçlar elde edilecektir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu yüzden profesyonel yardım almak şart olacaktır. Firmanın hedef kitlesini belirleyerek buna uygun reklam platformu seçen influencer marketing ajanslarısistematik bir şekilde çalışmaktadır. Böylece reklamın hedef kitlesi daraltılmakta ve buna karşın etki oranı arttırılmaktadır. Ekonomik bakımdan da daha avantajlı bir metot olduğu söylenebilir. Bunun dışında bu ajanslar, paket halinde ve süreli olarak çalışmaktadır. Pakete dahil olan hizmetler, firmanın talebine göre değişiklik göstermektedir. Uzun vadede başarılı geri dönüş sağlayan bu tür reklam çalışmaları firma için pozitif sonuçlara neden olmaktadır.

GamificationTurkeyise firmaların dijital sistemde kullandığı etkili stratejilerden biridir. Buna yönelik hizmet veren ajansların sayısı da artmaktadır. Genellikle kurumsal değere sahip firmalar tarafından kullanılmaktadır. Oldukça başarılı ve etki düzeyi yüksek bir uygulamadır. Müşterilerin sürekliliğini, güvenini ve bağlılığını kazanmak için yapılır. ‘’Oyunlaştırma’’ kavramı ile tanıtımı yapılan bu sistem günümüzde iş dünyasının parçası haline gelmiştir. Müşterilere puan toplatılarak firma hizmeti bir nevi oyunlaştırılır. Böylece karşılıklı bir bağlılık ve çeşitli avantajlar söz konusu hale gelir. Doğru bir şekilde uygulanabilmesi için firmanın yapısına uygun bir oyunlaştırma metodu oluşturulmalıdır.

Detaylı bilgi için; https://www.gaminginturkey.com/en/gamfed-international-gamification-confederation-conference-turkey

Editör: Haber Merkezi