Tecrübe, tevazu ve samimiyetin diğer adı Recep Bozkurt.

Ben Gelmedim dava için, Benim işim sevi için, Dost'un evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim.

Yunus Emre.

Tecrübe, tevazu ve samimiyetin diğer adı Recep Bozkurt.

Bilmiyorum en son ne zaman Şuhut’a gittiniz ama ben yakın zamanda Şuhut’ta idim Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un misafiri oldum.

12 yıldır yüzünden bir saniye bile tebessümü eksiltmeyen bir başkan düşünün mütevazi ve bu işin okulunu okumuş İstanbul Siyasal mezunu bir başkan.

Gerçekten Recep Bozkurt’un tecrübesi yüzünden okunuyor. Şuhut gibi bir yerde tarihte ilk defa üst üste 3 defa seçilmek de her baba yiğidin harcı değildir.

Başkanımızla hal hatır konuştuktan sonra Başkanlık koltuğundaki ilk gününüzü merak ediyorum diye röportaja başladık. Başkanın cevabı oldukça etkiledi beni.

-İlk günümüz çok heyecanlı ve çok yoğun idi. İlk günlerin seçim ve seçilme heyecanı zamanla yerini geçim heyecanına bıraktı. Devir aldığımız ilk günlerde hemen belediyemizin mali durumu, personel durumu, ihtiyaçlar, imkanlar, yatırımlar, hizmetler konusunda bilgiler aldık, toplantılar, görüşmeler yaptık. O günlerde başlattığımız yoğun mesai ve çalışmalarımız bugün halâ ilk günkü aşk ve heyecanla devam etmekte. Musluklarından akmayan sular, toplanmayan çöpler, kanalizasyonları dereye akan, ovasının en güzel yerlerinde vahşi çöp dağları oluşmuş, eskimiş su şebekesi, bozuk yolları, bütün menkul ve gayri menkulleri, araçları hacizli, hesaplarında bırakın parayı, tırtıklı kuruş parası olmayan, birikmiş personel alacakları, SGK borçları, maliye borçları, esnaf ve müteahhit alacakları, bırakın satmayı damlası olmayan mazotu, benziniyle kepenk indirmiş akaryakıt istasyonu gibi daha birçok dev sorunlarla göreve başladık. Çok Şükür bugün geldiğimiz durumda Şuhut Belediyesini gıpta edilen, örnek olan bir marka belediye haline getirdik.

Başkanımıza bir ara 12 yılda neler yaptınız demeye çekindim. Çünkü Şuhut’un değiştiğini görmek işten bile değil. Şehirde kısa bir süre araba ile gezmeniz yeterli. Modern ve ışıklandırılmış asfalt prestij caddeleri, kapalı Pazar yeri, Şehrin göbeğinde iş merkezleri, modern mezbaha, canlı hayvan pazarı, çoğu büyük ilçede bulunmayan Atık su arıtma tesisi, tamamına yakını yenilenen içme suyu şebekesi, İçme Suyu Arıtma tesisi, yeni açılan içme suyu kuyuları, içme suyu depoları, altyapısı komple tamamlanan Şuhut organize sanayi bölgesi, mesirelik alanlar, spor tesisleri, beş yıldızlı otellere taş çıkaracak belediye oteli, daha saymayı unuttuğumuz belediye hizmetlerinin yanında barajlar, göletler, tarımsal sulama tesisleri, ağaçlandırma, taşkın koruma tesisleri, kamu yatırımları ve kamu binaları SGK hizmet binası, okullar ve yurtları, Üniversiteler, KYK öğrenci yurtları, Adliye binası, Şuhut devlet hastanesi, halk eğitim merkezi, İlim Kültür Merkezi, Emine Erdoğan İlim Kültür Merkezi 1. Etap 112 konut, 2. Etap 412 konutluk TOKİ konutları ve daha nice yatırımları ile Şuhut gerçekten çok değişmiş. Ha bu arada yeni yapılan Şuhut’un simgelerinden birisi haline gelecek olan Saat kulesini unutmayalım. Gece çok eşsiz görüntüsü var.

Başkan Bozkurt ilçemizin kalkınmasında önemli rol oynayan Orman ve Su işleri Eski Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduğunu her fırsatta vurguluyor.

Recep Bozkurt’a en unutamadığınız an diye sorduğumda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı ödülü gösteriyor.

Prof.Dr. Veysel Eroğlu iş merkezi Tüm Türkiye çapında gelir getiren projeler yarışmasında 3.olup cumhurbaşkanından ödül almış.

“Başkanım tescilini aldığınız Şuhut Keşkeği hakkında neler yapılıyor?.”

Tescilini 2018 yılında aldığımız kimlik kazandırdığımız keşkeğe şimdide ev yapıyoruz. Keşkek Evi projemizin %95 i tamamlandı. Atatürk Evi’ne yakın bir bölgede yaptık ki oraya ziyarete gelen misafirlerin keşkek evini görmelerini istedik.

“Sizi en çok heyecanlandıran proje nedir peki”

140.000 m2 üzerine yapılacak olan Şuhut Millet Bahçesi. Geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Kısa sürede çalışmalar başlayacak. Tamamlandığında sadece Şuhut’un değil bölgenin ihtiyacına karşılık verecek şekilde tasarlandı. Eklememe müsaade ederseniz GES projemizin de kazıklarını yapılacak bölgeye çaktık.1 milyon dolarlık bu GES projesi ile Şuhut Belediyesi hem kendi elektriğini üretecek hem de para kazanacak.

“Peki başkanım Şuhut’ta biraz gezdik kış ayı olmasına rağmen hava oldukça temiz kömür kokusu vs. yok. Sebebi nedir?”

Tabi ki doğalgaz.3 yıldan bu yana devam eden şebeke çalışmaları sonucunda Şuhut’un %81 i doğalgaza kavuştu. Çok zahmetli olan bu doğalgaz yatırımı sonrasında yıpranan cadde ve sokakların yollarını yeniden yaptık. Şuhut için her şeye değer.

“Şuhut OSB gelirken gördük baya büyümüş biraz Şuhut OSB’yi konuşalım mı başkanım”

Şuhut OSB’nin altyapısı tamamlandı, hiçbir eksiği yok. Konum itibariyle de oldukça elverişli Afyonkarahisar merkeze 18, Şuhut’a 10 km kadar yakın. Yatırımcılara sesleniyorum. Bizde Bürokrasi engeli yok. Şuhut Yatırım için en doğru yer. 5 sene içinde OSB de yer sıkıntısı çekileceğini sezdiğimiz için genişletme çalışmalarına devam ediyoruz. Yatırımcılara her kolaylığı sağlayabiliyoruz. Yatırımcıların önüne biz de projeler koyuyoruz, onların projelerini de dinliyoruz. Yatırımcılara sesleniyorum. Bizde Bürokrasi engeli yok Şuhut Yatırım için en doğru yer.

“Peki Başkanım son olarak şimdiye kadar hep halk sizden istedi sizin onlardan bir isteğiniz var mı?”

Biz Şuhut’a Aşığız. Onlar sadece bize her zaman yaptıkları gibi destek olsunlar yeter. Biz onların yüzündeki gülümseye talibiz.

Şuhut değişiyor gelişiyor güzelleşiyor.

Zafer meşalesinin yakıldığı topraklarda idik.

Başkan Recep Bozkurt'un odasında güzel bir söz vardı onla veda etmek istedim.

“Aramakla bulunmaz lakin bulanlar arayanlardır.”

**

Görelim mevlam neyler

Neylerse güzel eyler

Sağlıcakla…