Vali Çiçek Sultandağı İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Gökmen Çiçek Sultandağı ilçesinde bazı incelemeler yaparak, ziyaretlerde bulundu. Ardından Dünyaca ünlü Afyon Kirazının Afyonkarahisar’daki üretim merkezlerinden Sultandağı kiraz bahçelerinde düzenlenen Kiraz Çiçeği Foto Safari etkinliğine katıldı.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Sultandağı Kaymakamı Önder Koç, Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz ile diğer ilgililer eşlik etti.

Tarihi Kent Meydanı Projesini İnceledi

Vali Gökmen Çiçek, öncelikle Sahipata Kervansarayı, Çifte Hamam, Laleli Çeşmesi, Çarşı Camii çevresinin tarihin dokuya uygun olarak düzenlendiği Sultandağı Tarihi Kent Meydanı Projesi kapsamında devam eden çalışmaları inceleyerek, gelinen aşama ve yapılacak çalışmalar konusunda Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’dan bilgiler aldı.

200 Kadın İstihdam Edilecek

Ardından Tekstil Fabrikasına geçen Vali Çiçek, İŞKUR desteğiyle açılan ve toplamda 200 kadının istihdam edileceği İshaklı Tekstil Fabrikasında incelemelerde bulunarak, firma yetkilisi Ahmet Tebeş’ten üretim ve yapılan çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Vali Çiçek, üretime ve kadın istihdamına verdikleri katkı nedeniyle firma yetkilisi Tebeş’e teşekkür etti.

Muazzam İşler Ortaya Çıkıyor

Ziyaretlerinde Kadın Kültür Kooperatiflerinin üretim atölyelerini mutlaka ziyaret eden Vali Çiçek, Sultandağı Kadın Kültür Kooperatifi bünyesinde açılan Tekstil Atölyesi’nde incelemelerde bulundu. Kadınların ürettikleri el emeği ürünlerin üretim aşamaları ve kooperatifin genel durumu hakkında bilgiler alan Vali Çiçek: “Ocak ayında bir bir açılmaya başlayan kooperatiflerimiz 4 ayda çok güzel çalışmalara imza attılar. Hayallerimizin ötesinde bir proje oldu. Her geçen büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Ürettiğimiz birçok ürün artık Türkiye genelinden talep görüyor ve bazı kooperatiflerimizde siparişler yetiştirilemiyor. Kadınlarımız ürettikleri ürünleri çeşitlendiriyor, yeni ürünler ekliyor ve ortaya muazzam işler çıkarıyor. Onların emekleri, bizlerin gayret ve destekleri ile inşallah çok iyi işler yapmaya devam edeceğiz” dedi. El emeği çantalar, polis bebekler ve Frig Vadisini simgeleyen Midas bebekleri inceleyen Vali Çiçek, Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen bebeklere olan ilginin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İnsana Bambaşka Bir Güzellik Sunuyor

Baharın gelişiyle çiçek açan kiraz bahçeleri görenleri hayran bırakıyor. Dünyaca ünlü Afyon Kirazının önemli bir bölümünün üretildiği Sultandağı ilçesinde Kiraz Bahçelerinde düzenlenen Kiraz Çiçeği Foto Safari etkinliğine katılan Vali Gökmen Çiçek, görenleri büyüleyen kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu. Baharın simgesi kiraz içeklerinin hayran bıraktığını belirten Vali Çiçek: “Bizim gizemli şehir diye ifade ettiğimiz Afyonkarahisar'ın her yerinde ayrı bir güzellik var. Bugünde Sultandağı ilçesinin meşhur kiraz bahçelerindeyiz. Kiraz bahçeleri baharın gelişiyle çiçekler açmış, insana bambaşka bir güzellik sunuyor. Bunu hep beraber hem tanıtmak hem de görmek için Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve fotoğrafçı arkadaşlarla buralardayız” dedi.

Bu Güzelliği Herkes Görmeli

Türkiye'de ihraç edilen kirazın 3'te birinin Sultandağı'ndan karşılandığını söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Bu ciddi bir rakam. Yani Türk ekonomisine, Türk tarımına nasıl bir katkısı olduğunu düşünün. Avrupa başta olmak üzere tüm Dünyaya Sultandağı kirazını ihraç ediyoruz. Sultandağı kirazına Dünyanın en iyi kirazı diyoruz. Çünkü rengi, kokusu her yönüyle Sultandağı dağlarının ve göl bölgesinin birlikte oluşturduğu klima etkisi bambaşka bir aroma tadının oluşmasına yol açıyor. Bu lezzeti yerinde tatmaları ve bu güzelliği görmeleri için pandemi sonrasında herkesi Afyonkarahisar’a bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi