İYİ Parti Sultandağı Kongresi Tamamlandı

İYİ Parti ilçe kongreleri kapsamında Sultandağı İlçesi’nde mevcut başkan Yılmaz Kırtaş güven tazeledi. Kongreye katılım yoğun olurken İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, birlik beraberlik mesajları verdi.

İYİ Parti Sultandağı İlçe Teşkilatı, Yılmaz Kırtaş başkanlığında yola devam edecek. 2023 yılı seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti, güçlü kadrolarla seçime girmeyi planlıyor.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan Sultandağı İlçe Kongresi’nde konuşan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti’nin tüm engellemelere karşın nasıl güçlendiğini şu sözlerle anlattı: “İYİ Parti kurulur kurulmaz erken seçim yapmaya karar verdiler ve partimizi seçime giremesin diye çaba sarf ettiler. O onların hesabıydı, bir de Allah’ın hesabı vardı. O hesap da İYİ Parti’nin o oy pusulalarında aceleyle de olsa olması gerekiyordu. Genel Başkanımızın kıvrak zekası, o günkü tutumu ve tavrı, diğer siyasi partilerle olan ilişkisi, kendi partimiz adı altında giremesek bile 2 parti o gün İYİ Parti’yi seçimlere katmak üzere hazır bekliyordu. Onlar bundan habersizdi. Çünkü onların hesabı İYİ Parti’yi seçmenden kaçırmaktı. Korkunun ecele faydası yok. Ne kadar korkarsa korksunlar, ne kadar kaçarsa kaçsınlar o gün yapılan seçimlerde aziz Türk milleti ve Sultandağı İlçesi bize inandı. Bize inanan yiğit, yürekli insanların desteği ve teveccühü ile İYİ Parti TBMM’de 5. Siyasi parti olarak görev almıştır.”

“6’lı Masaya Bölücüler Giremez, Bizim Olduğumuz Yerde Onlar Olamaz”

Mısırlıoğlu, HDP ile görüşen AKP’yi eleştirerek; “Bizi her gün köşe bucak ‘6’lı masanın altına kim var?’ diye diye milletimizi kutuplaştıran, ayrıştıran, birbirine düşmanlaştıran bir siyasi anlayış tarafından yönetiliyoruz. Ancak gördük ki; 6’lı masa hakikaten onlar tarafından kurulmuş. 3 onlardan 3 karşı taraftan 6’lı sohbete başlamışlar. ‘Gel beraber bir anayasa yapalım. Bizi destekleyin de bu anayasayı meclisten geçirelim.’ Hani siz HDP’yi yok sayıyordunuz? Hani mecliste kapanmasını istiyordunuz? Gösterin samimiyetinizi. Yılına varmadan kendi kendinizin yalanını kendiniz ortaya çıkardınız. Aziz Türk milletini kandıracaktınız güya. 6’lı masanın altında da üstünde de bütün ayaklarında da 85 Milyon Türk milleti vardır. Onun haricinde kimseyi bulamazsınız. 6’lı masayı kuranlar; vatanını, milletini, devletini, bayrağını canından çok seven ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen aziz Türk milletinin bağrında yetişmiş, yiğit Türk milletinin adamlarıdır. Onların arasına bölücüler giremez. Onların arasına bu ülkenin düşmanları giremez. İsteseler de giremez. Onların girdiği yerde zaten biz olmayız. Bizim olduğumuz yerde de onlar olmaz. Bunun için bugüne kadar kutuplaşarak getirmiş oldukları Türk siyasetini kardeşi kardeşe düşmanlaştıran siyasi anlayışı 2023 yılında yapılacak seçimlerde Allah’ın izniyle Türk milletinin büyük destek ve teveccühü ile Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar rayına sokmak üzere bu milletin evlatları olarak o sandıklarda onları gömeceğiz.”

“Sultandağlılar Bu Memleketin Asil ve Öz İnsanlarıdır”

Sultandağı’nın insanlarının zeki ve vatansever olduğuna dikkat çeken Mısırlıoğlu; “Hep beraber Cumhuriyet’in kuruluş ayarlarına birlikte döneceğiz. İşte Sultandağı bunun için bir örnektir. Sultandağlılar bu memleketin asil ve öz insanlarıdır. Zeki insanlarıdır. Hiçbir zaman Türk milletine ve Türk Devleti’ne karşı olanlarla yan yana gelmemişlerdir. Sultandağı her zaman kararını birlikten, beraberlikten, kardeşlikten yana koymuştur. Ekonomik kriz var; gidebilir. Sosyal sıkıntı var; çözülür. Açlık, yoksulluk var; bu millet açlığa da yoksulluğa da dayanır. Ama bu millet vatansızlığa dayanamaz. Alparslan Türkeş’in veciz sözleri vardır biliyorsunuz. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. Bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir güç önümüzde duramaz bizim. Biz bu seçimleri alacağız.” dedi.

Sultandağı İlçesi’nde gerçekleştirilen kongreye Av. Hakan Şeref Olgun, Dr. Münir Pehlivanoğlu, Ecz. Okşan Efe Ulusoy, geçtiğimiz günlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan eski il başkanı Mehmet İnkaya ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşma yapan Olgun, Pehlivanoğlu, Ulusoy ve İnkaya, birlik beraberlik mesajları vererek kongrelerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi