Yine Bir İlke İmza Attı.

Şuhut Belediye Başkanlığı tarafından Şuhut Merkez İlçede bulunan ve geçtiğimiz yıllarda restorasyonu yapılan Hamzapaşa Hamamında hazırlanan Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi yakın bir zamanda hizmete açılacak.

YAPTIĞI PROJE YİNE TÜRKİYE'DE BİR İLK

Afyonkarahisar'da üretmiş olduğu özel ve farklı proje fikir ve uygulamaları ile dikkat çeken ve aralarında Türkiye'nin ilk Yumurta Müzesi, Afyonkarahisar Aftaş Büyük Taarruz Diaromaları, An ve An Kocatepe Belgeseli gibi proje çalışmalarıyla tanınan; Gazeteci Murat Akarçay tarafından fikir projesi üretilen ve uygulaması gerçekleştirilen Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi projesi kapsamında; Şuhut'un toplam 106 yıl boyunca vermiş olduğu tüm Şehit ve Gazilerinin ismi bir araya getirilerek ilgi çekici bir konseptle, İlçe Kültür hayatına kazandırıldı.

AFYONKARAHİSAR VE İLÇELERİNDE TEK, TÜRKİYE'DE 973 İLÇE İÇİN ÖRNEK

Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi projesi içeriği ve detayları açısından Afyonkarahisar ve 17 İlçesinde ilk olma özelliğini taşırken yapılan araştırmalarda içerik, konsept farklılığı ve zenginliği açısından Türkiye'nin 973 İlçesinde ilk olma özelliğini de aynı zamanda elinde bulunduruyor. Projenin fikir ve tasarım uygulaması Türkiye'de bulunan tüm il ve ilçeler için geliştirilerek oluşturulabilecek bir yapıya sahip.

BAŞKAN BOZKURT KURDUĞUM HAYALE İNANDI VE BİRLİKTE BAŞARDIK

Proje koordinatörü Murat Akarçay böylesine özel bir projeyi, İstiklalimizin Karargahı olan Şuhut İlçesi için tasarlamaktan ve gerçekleştirmekten onur duyduğunu belirterek yaklaşık 10 ay boyunca gece gündüz yoğun çalışmalarla ortaya çıkan projede en büyük emeğin şüphesiz Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'a ait olduğunu ifade ederek; "Sayın Başkan benim Şuhut için kurduğum hayalime inandı ve sonuna kadar projenin arkasında durarak ve sürekli gelişimine fikirsel destek vererek böylesine özel bir projeyi Şuhut'a kazandırılmasına öncülük

MANEVİYATI DEĞERLİ ÖRNEK BİR PROJE OLDU

Murat Akarçay, projenin en büyük pozitif gücünün bir Belediye tarafından toplumun her kesiminin ortak manevi değeri olan Şehit ve Gazilerimiz temasının ayrıntılı işlenmesidir diyerek, bu zamana kadar tüm Şehit ve Gazilerimizin isimleri yasal olarak kurulmuş olan Şehit ve Gazi Dernekleri ve Federasyonlarının binalarındaki fotoğraflarıyla yaşatılmasıyla gerçekleştiriliyor. Bu noktada, dernek yöneticileri kısıtlı imkanlarda ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Örnek teşkil edecek bu proje bir çok İl ve İlçe için sürekli geliştirmeye ve yeni fikirler katarak zenginleştirmeye açık bir özellik taşıyor.

ÖNEMLİ OLAN TEKRARI YAPMAK DEĞİL İLKLERİ YAPMAK.

İlimiz için yine bir ilk proje üretmekten ve hayata geçirmekten onurluyum. Allaha Hamdolsun. Utandırmadan bir projeyi daha hayata geçirmemi sağladı. İnşallah özellikle Kocatepe, İstiklal Tanıtım Merkezi, Yeni Müze Binası, Zafer Müzesi gibi alanlar temalarından farklı ilklerden oluşan inovasyon bir hayal gücü ile tasarlanır ve İlimiz için önemli bir kültür ve tanıtım lokomotifleri olur. Önemli olan tekrarları hayata geçirmek değil bir şehir için yapılmamış olanları yapmaktır. Afyonkarahisar'ın kültürel ve turizm alanında gelişimi için en büyük ihtiyaç bence budur.

Editör: Haber Merkezi