Şuhut Belediyesinden Anlamlı Bir Hizmet

Türkiye'nin ilk Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi alanında Afyonkarahisar ve Türkiye'de ilk olacak.

Şuhut Belediyesi çalışmalarını yaklaşık 10 ay boyunca başlatmış olduğu Müze niteliğinde özel bir Merkez projesinde sona doğru yaklaşıyor. Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi adını taşıyan proje, Türkiye'nin 973 İlçesi ve Afyonkarahisar genelinde ilk olacak. Merkezde Şuhut İlçesinin 110 yıl boyunca vermiş olduğu tüm Şehit ve Gazilerin isimleri tek bir çatı altında bir araya getirilerek ilk kez Türkiye'de bir İlçenin kayıtlı Resmi Tarihi genelinde köyleriyle birlikte tüm Şehit ve Gazilerinin tespiti yapılarak değerli bir manevi harita oluşturuldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI DEVLET ARŞİVLERİ BAŞKANLIĞI PROJEYE DESTEK VERDİ.

Hazırlanan bu anlamlı projeye, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi bir çok resmi kurum önemli bilgi ve belge desteği sağlarken; Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Şuhutlu Şehit ve Gaziler Merkezi için 25 tarihi özel Şuhut belgelerinden oluşan çok özel bir koleksiyonu aslına uygun basarak Şuhut Belediyesine gönderdi.

İLÇEMİZDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN ONURLUYUZ.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt yaptığı açıklamada Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi projesinin İlçemizden ziyade Türkiye'nin tüm İlçelerinde proje fikri, konsept ve içerik bakımından tek olduğunu ve böyle bir Merkezi Şuhut Halkının ve Tüm Afyonkarahisarlıların hizmete açacak olmalarından onur duyduklarını belirtti. Bozkurt ayrıca proje özel ve çok anlamlı destek veren Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde Şuhut Halkı adına şükranlarını sunduğunu belirtti.

ÖRNEK OLUŞTURACAK BİR PROJEYİ HİZMETE GEÇİRİYORUZ.

Recep Bozkurt, hizmete açacakları Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi Projesinin geliştirilmeye açık ve bir çok İl ve İlçe için örnek oluşturacak bir çalışma olduğunu ve bu bağlamda başta Afyonkarahisar'ın diğer İlçeleri ve Türkiye'nin tüm ilçeleri için örnek bir model oluşturacak özel bir proje olduğunu, vurguladı. Başkan Bozkurt proje kapsamında aslen Şuhutlu olan Sayın Bakanımız Prof Dr Veysel Eroğlu'nun Şuhut ile ilgili ifade etmiş olduğu Şehitler Diyarı Şuhut sözünün somut olarak belge ve bilgileriyle birlikte bir Merkez'de oluşturulduğunu ifade ederek, Şuhut Belediyesi olarak Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi Projesinin Şuhut İlçesi ve tüm köylerine ithaf edileceğini belirtti. Açılacak Merkezde tüm şehitlerin her birine ait isim levhaları ve şahadet bilgileri, daha bir çok ilginç bilgi, obje ve fotoğraflar yer alacak.

İLÇEMİZ İÇİN MANEVİ DEĞERİ YÜKSEK BİR PROJE HAZIRLADIK.

Kasaba, Köy ve Merkeziyle birlikte Şuhut için manevi değeri yüksek bir alan hazırladıklarının altını çizen Başkan Bozkurt, Şuhutlular Şehit ve Gazi Dedelerinin isimlerini burada bulacaklar, dedelerinin isimlerinin burada olmasından manevi bir haz alacaklar öte yanda günümüz Şuhutlu Şehit ve Gazilerin isimleri de burada olacak ve İlçemiz geçmişinden bugüne kadar vermiş olduğu tüm Şehit ve Gazilerinin isimlerini bir rehber gibi bu Merkezde yaşatacak dedi. Başkan Bozkurt, Kasaba,Köyleri ve İlçe olarak tüm Şuhut Halkına ait olacak bu projeye Şuhutluların yıllarca sahip çıkarak daha fazla geliştirilmesini yakından takip edeceklerini ifade etti.

22 ŞUHUTLU ŞEHİDİN SÜLALESİNİ ŞUHUTLULAR TESPİT EDECEK.

Öte yanda Resmi kaynaklarda lakabı ve köyü tespit edilemeyen 22 Şuhutlu Şehidin sülale bağlantısı ve lakabını Şuhutluların bu projede tespit edeceklerini belirten Başkan Bozkurt, Şuhut İlçesinin 1914 yılından bu yana vermiş olduğu Şehitlerle ilgili araştırmalar esnasında bilinmeyen bir çok bilgiye ulaşıldığını kendisini en çok Sarıkamış Harekatında donarak can veren bir Şuhutlu Şehidin ve başka bir cephede aynı saatte Şehit olan 12 Şuhutlu Şehidin yer aldığı bölümlerin etkilediğini belirtti.

TARİHİ HAMZAPAŞA HAMAMI ŞUHUTLU ŞEHİT VE GAZİLER MERKEZİ OLDU.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt geçtiğimiz yıllara kadar sadece temeli kalmış, mekruh bir alan haline gelmiş olan ve restorasyonu konusunda Belediye olarak yoğun çabalar sarf ettikleri Tarihi Hamzapaşa Hamamının Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti. Bozkurt, İlçemizin en eski yapılarından birisini günümüz itibarıyla yapılan restorasyonla temsil eden Hamzapaşa Hamamının, 1910 yıllarının sonunda hizmete kapanmasıyla kaderine terk edildiğini ve özellikle 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşına katılan Şuhutlu Şehit ve Gazilerin yaşadıkları yıllar itibarıyla önemli bir yer olan, her birinin bildiği ve kullandıklarına inanılan, hatta avlusunda ayak izlerinin olduğu düşünülen bu yapıyı tüm Şuhutlu Şehit ve Gazilerimiz için bir Hatıra Merkezi olarak tasarlandığını belirtti. Özellikle aslına uygun olarak yeniden restorasyonu yapılan bölümü 1914-1922 dönemi Şuhutlu Şehitlere ayrıldığını belirten Başkan Bozkurt sonradan yeni eklenen salonda ise 1950 ve günümüz Şuhutlu Şehit ve Gazilerimizin isimlerinin yer alacağını ifade etti. Şuhutlu Şehit ve Gaziler Merkezi yapılan tüm çalışmaların sonunda Şuhut İlçesine yakışacak görkemli bir törenle hizmete açılacak.

Editör: Haber Merkezi