Kahraman, “İhtiyaç sahiplerine 600 ton Şuhut patatesi dağıttık”

CHP Şuhut İlçe Başkanı Mehmet Kahraman'nın bugün kü basın açıklaması:

“Öncelikle Afyonkarahisar Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanım sayın Yalçın Görgöz’ün her hafta düzenli olarak , Cumhuriyet Halk Partili 18 İlçe Başkanımızı ayrı ayrı ilçelerimizdeki sorunları dile getirmemiz için Afyonkarahisar basınıyla bizleri buluşturmasından dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

Bizler Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçelerimizde ,Beldelerimizde ve Köylerimizde ,ister partimize oy versin ister vermesin tüm Vatandaşlarımızı yurttaşlarımızı ayırmaksızın sıkıntı ve dertlerini dinliyoruz ve bundan böyle de her zaman dinleyeceğiz.

İlçemizin sorunlarını Halkımızın talepleri doğrultusunda , çözüm odaklı bir yaklaşımla gündeme getirecek ve getirmeye de devam edeceğiz.

İster kızsınlar ister darılsınlar , biz Şuhut İlçemizde çiftçimizin,esnafımızın ve toplumumuzun hele hele bu pandemi döneminde, vakaların ve ölümlerin tavan yaptığı,insanlarımızın hem psikolojik hemde ekonomik olarak ezildiği bir dönemde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının bulunduğu bütçelerden gereksiz olarak yapılan harcamaların elbette hesabını sorarız.

Şimdi soruyorum;
12 yıldır kesintisiz olarak ilçemizde Belediye Başkanlığı görevini yapıyorsunuz. Sizi zan altında bırakan, kasıtlı ve maksatlı ,yalan ve yanlış imalarda bulunan muhalifler kimlerdir?
Muhaliflerden kastınız kendi içinizdeki muhalifler ise açıkça ifade etmenizi, değil ise Şuhut halkını bütünü ile zan altında bıraktığınızı hatırlatırım.

Yok ben Cumhuriyet Halk Partisini hedef aldım diyorsanız da,CHP Şuhut İlçe Başkanı Mehmet Kahraman’da lokantalar kapalı,kahveler kapalı,esnaf siftah etmiyor,Şuhut sanayisi kan ağlıyor,çiftçi ürünü nü pazarlayamamış ,100’ün üzerinde Belediye Çalışanı 3200 Lira maaş almayı beklerken 3 aydır neden çıkış verdiniz der,285.000 Lira makam aracına,75.000 Lira da saat kulesine Belediye bütçesinden harcamış olduğunuz parayı sorarım.

Elbetteki saat kulesi dikebilir ve makam aracı alabilirsiniz fakat esnaf,işçi,çiftçi bu zor günlerde sizden destek beklerken bu parayı Esnafa kira desteği vererek,vatandaşa su indirimi sağlayarak, işçiye çıkış vermeyerek verimli ve hayırlı bir iş için kullanabilirdiniz.

Cumhuriyetin Kazanıldığı Milli Mücadelenin çetin ve zor şartlar altında ecdadımızın diktiği ay ve yıldızdan rahatsız olmak kimsenin haddi olamaz.Hatta ve hatta meydanda göstereceğiniz bir yere Şuhut’a yakışacak Kocatepe temalı bir anıt dikmeyi teklif ediyorum.Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanlarımız hiç unutulmasın.

Yine İlçemizde yapımı devam eden keşkek evi için 1.218.287 TL + KDV ödedik diyerek açıklama yapanlar,o parayı Şuhut Organize Sanayi Bölgesinin altyapısına ve doğalgaz yatırımına harcayarak büyük bir yatırımcının ilçemizden Niğde’ye kaçmasını engelleyebilirlerdi.

Ülkemizin önde gelen bir kuruluşu süt ve süt ürünleri üzerine faaliyet gösterecek ve 750 ile 1000 kişiye istihdam yaratacaktı. Ayrıca İlçemizdeki süt üreticileri kolay bir Pazar bularak ürünlerini değerinde satabilecek ve Şuhut’un işsizlik sorununa büyük bir çare olacaktı.Ama malesef ilçemizdeki yanlış yatırımlar ilçemizin kalkınması ve büyümesini engelliyor.

İlçemizin 4 köyüne ulaşım sağlayan,ayrıca yaz aylarında Sandıklı İlçemiz ile de ulaşımın sağlandığı,Aydın-Kavaklı-Tekke ve Başören köyünde yaşayan vatandaşlarımız iki aracın zor geçtiği köy yollarını korkarak kullanıyorlar. Bu yolun ikinci ölüm yolu olmasından artık bıkmışlardır.Yetkililere defalarca dile getirmelerine rağmen kaymak gibi yolunuz var cevabını alarak,dertlerine bir türlü derman olmayan yöneticilerin artık seslerini duymalarını çaresizce beklemektedirler.

İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Burhanettin Çoban’ın da köyünün bulunduğu bu yol güzergahının bir an evvel genişletilmesi köy sakinlerimizin isteğidir.Köylülerimizin bu taleplerinin de takipçisi olacak ve yapılamaması durumunda 2023 yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inşallah biz yapacağız.

5 yılı aşkın süredir tamamlanamayan 22 km ‘lik Şuhut-Afyonkarahisar yolunun nasıl takipçisi olduysak Aydın-Kavaklı-Tekke ve Başören yolumuzun da takipçisi olacağız.

Son olarak İlçemizdeki patates üreticilerimizin dertlerine de çare olduk.Çiftçi kardeşlerimiz ile Derman Belediyelerimizi buluştururarak ürünlerinin pazarlanması için çaba harcadık.İstanbul Büyükşehir ,Bursa Mudanya,Bursa Nilüfer ve İzmir Karşıyaka Belediyelerimiz öncülüğünde Pazar bulunamayan 600 ton şuhut patatesini Saydığımız şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıttık.

Chp li derman Belediyelerimize çiftçimizin üreticimizin yanında olduğu ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”dedi.

Editör: Haber Merkezi