‘’Alım gücü olmadıktan sonra her ücret düşüktür!’’

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Halil İbrahim Akpınar, “Saadet Sahada” çalışması kapsamında Şuhut’ta esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

“Saadet Sahada” çalışması kapsamında Şuhut’ta ilçesinde bulunan Genel İdare Kurulu Üyesi Halil İbrahim Akpınar, İl Başkan Yardımcısı Sefa Taşbaşı, Şuhut İlçe Başkanı Ramazan Kartal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han ve Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’u ziyaret ettikten sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye genelinde halkın her kesimine ulaşabilmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Akpınar, alım gücüne dikkat çekti.

Yanlış ekonomi politikalarından dolayı enflasyonun sürekli yükseldiğini, ne esnafın sattığı malın yerine yenisini koyabildiğini ne de vatandaşın bugün aldığı ürünü yarın aynı fiyata alabildiğini kaydeden Akpınar, şunları kaydetti:

“Asgari ücrete zam da yapılsa, emekli maaşına iyileştirme de yapılsa paranın değeri olmadıktan sonra, alım gücü olmadıktan sonra her ücret düşüktür. Zaman kaybetmeden üretim ekonomisine geçmemiz; faiz, borsa, döviz cenderesinden ülkemizi bir an önce çıkarıp kendi öz kaynaklarımıza sarılmamız gerekiyor. Ülkemizde 12 milyon emekli var. Son düzenlemeyle bu rakama 2 milyon 250 bin kişi daha eklenecek. Uzun yıllar emek vermiş ve prim ödemiş olmalarına rağmen emeklilerimizin aldığı aylıklar bazı durumlarda çok düşük.

Saadet iktidarında yoksulluk sınırı altında aylık alan emeklimiz kalmayacak şekilde programımızı hazırlıyoruz. Hazırladığımız programla emeklilerimizin maaşlarına her yıl ‘Refah Payı’ adı altında o yılın büyüme oranı kadar ilave zam yapılarak ekonomik büyümeden pay almaları sağlanacak. Böylece alım gücü de korumaya alınmış olacak. Emeklilerimize ne kadar zam yapılırsa yapılsın sağlam temelli ekonomi politikalar oluşturulmadıktan sonra hiçbir kıymeti yok.”

Akpınar, esnafların yaşadıkları sorunları da dinleyerek Saadet Partisi’nin çözüm önerilerini vatandaşlarla paylaştı.

Editör: Haber Merkezi