Masa Tenisine Dair Merak Ettikleriniz

Spor yapmak, vücut ve beyin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Herkesin seçtiği, yapmaktan keyif aldığı farklı spor türleri bulunur. Bu spor türlerinden biri de, birçok kişinin sevdiği ve masa, raket, ağ, top gibi basit malzemelerle ortamın sağlandığı yerlere kolaylıkla oynanabilen masatenisi sporudur.

Zaten masa tenisi oynayan biri olabilirsiniz. İlk defa bu spora paylaşmak isteyenler için paylaştığımız bilgilerle, eğer masa tenisine gönül verenlerdenseniz, bu sayede siz de bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz.

Masa tenisinde 274 cm uzunluk, 152 cm genişlik ölçülerine sahip bir masa saha olarak kullanılır ve masanın orta kısmına gerilecek ağ ise uzun kenarları birleştirecek şekilde gerilmeli ve ağın yüksekliği 15 cm olmalıdır. Masa tenisi iki ya da dört oyuncu ile oynanabilir. İki ya da 4 kişi kısa kenarlarda karşılıklı gelecek şekilde yerini alır. Oyunda  top, raket ile ileri geri atılır. Burada dikkat edilmesi gereken topun saha dışına çıkmamasıdır.

Oyunda sayı kazanmak için uygulanan bazı kurallar söz konusudur. Top kişinin kendi sahasına geldiğinde en fazla bir kez zıplamalıdır.Oyuncu sahasında bir kere zıplayan topa raketiyle vurmalı ve topu rakip sahaya göndermelidir. Gönderemediği durumda rakip oyuncu bir sayı kazanır. Her sayıdan sonra oyuna servis atılarak başlanır. Oyun süresince kazanılan her 5 sayı sonrasında  servis atan taraf değişir. Toplam 21 sayı kazanan taraf seti kazanır. Oyunda geçerli olacak set sayısı 3 ya da 5 olarak oyun başlamadan belirlenir. Beraberlik durumu söz konusu olduğunda, her sayıda servis değişir ve 2 sayı fark atan takım oyunu kazanır. Bir kural daha; servis atılırken top sadece atan kişinin sahasında karşı tarafa giderken bir kez zıplamalıdır. 

Masa tenisi oynayacakların raket seçerken de bazı detaylara dikkat etmesinde fayda var. Tercih edilecek raket oyuncunun  profesyonellik derecesine göre belirlenebilir. Raket, hafif ağaç malzemesinden üretilmiş olmakla beraber katmanlardan oluşmalıdır. Raketin ön ve arka yüzeylerinde kullanılan katmanlar içe doğru simetrik sıralanmalıdır. Ayrıca  orta katman en hafif ağaç malzemeden seçilmelidir.

Masa tenisine gönül verecekseniz size malzemeleri almak için güzel bir e-ticaret sitesi önerelim. Standart ölçü ve özellikte aksesuarlarını satın almanın en hızlı ve güvenilir yolu Hazerspor.com’da  dünyaca ünlü markaların masa tenisi masası , raket, top ve aksesuarları, çanta ve raket kılıfı gibi önemli aksesuarları bulabilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz. Hazer Spor’un Ankara’da bulunan mağazasını da ziyaret edebilirsiniz. Masa tenisi raketi, ayakkabı, bileklik, top, çanta, kılıflar, tekstil ürünleri ve daha fazlası Hazer Spor satış mağazasında bulunabilir.

Editör: Haber Merkezi