Fenerbahçe, Afyon’u Son Nefeste Yenebildi

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 21.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Meksa Yatırım Afyon Belediyespor karşısında tam anlamıyla ecel terleri döktü ve son saniyelerde hakemlerin de hataları eşliğinde 62-64 kazanabildi.

Bu sonuçla sarı lacivertliler 16-5 oldu ve zirve ile aralarındaki farkı 2 maça düşürdüler. Afyon ise 7-14 oldu ve play-off yarışında yara aldı.

ştan sona çekişmeli geçen güzel maçın son bölümünde maalesef ciddi hakem hataları vardı. Bitime 19 saniye varken Thomas tarafından faule maruz kalan Zanna’ya faul çalındı. Çizgiden 1-2 ile dönen Thomas, Fenerbahçe Beko lehine farkı 2 sayıya çıkarı. Afyon’un son hücumunda Zanna’nın gönderdiği top çember ile temas ederken sarı lacivertliler fileyi çekti ama hakemler bunu gözden kaçırdı, sayıyı vermediler. Ardından Hrovat hücumda ribaundunu alırken, alttan itilmesine rağmen hakemler bu faulü de gözden kaçırdı ve Fenerbahçe maçı 62-64 ile kazanmış oldu.

Afyon, maçın ardından kural hatası gerekçesiyle itiraz etti. Üçüncü çeyrekte Hrovat’a çalınan teknik faul öncesi topun kendilerinde olmasına rağmen, serbest atıştan sonra topun Fenerbahçe’ye verildiğini belirten kulüp yetkilileri karşılaşmanın sonunda itiraz dilekçesini maçın görevlilerine verdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Derrick Williams 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve James Nunnally 14 sayı, 3 ribaund ile takımları adına çift haneli skor katkısı veren yegane isimler oldular.

Afyon cephesinde ise Peyton Aldridge 17 sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, Jordon Crawford 14 sayı, 4 asist ve Talib Zanna 11 sayı, 9 ribaund, 2 aist, 2 top çalma ile direnen isimler oldular.

Editör: Haber Merkezi