Döğer Belediye Spor Kulüp Yönetiminden Açıklama

Döğer Belediye Spor Kulübü Yönetimi

Sayın basın mensupları, saygı değer Afyonkarahisar kamuoyu;

13.02.2022 Pazar günü Döğer Belediyespor ile Şuhut Hisarspor arasında oynanan karşılaşmada kulübümüzün de tasvip etmediği talihsiz bir olay yaşanmıştır.

Olay günü maç başlamadan önce futbolcularımız ve yöneticilerimiz her zamanki gibi sahadaki yerlerini almışlardır. Ancak; maçın başından itibaren böyle bir olayın yaşanacağı sinyallerini hissetmeye başladık. Şöyle ki; henüz maça başlamadan hakemler ve futbolcular sahaya çıkarken ortada hiçbir tatsız olay yokken Şuhut Belediye Hisarspor hocasının hakeme korkuyorsanız maça çıkmayan diyerek hakemler üzerinde psikolojik baskı yapması ve hakeminde bu söze sessiz kalması daha maçın başında kafalarda soru işareti bırakmıştır. Bunun ardından hakemin Şuhut Belediye Hisarsporlu futbolcuların faul, sert, agresif tavır ve davranışlarına hiç ses çıkarmaması, aksine Döğer Belediyesporlu futbolcuların en ufak hareketinden maçı durdurması, faul vermesi ve 35 dakikaya kadar 6 tane sarı kart göstermesi, (Sezon başından bugüne kadar hiç kırmızı kartımız dahi bulunmamaktadır) Döğer Belediyespor kaptanının hakeme hocam yapılanları görüyorsunuz lütfen biraz insaf dediğinde sen gör sıra kırmızı kartlara geldi diyerek futbolcularımızın üzerinde baskı yapması ve psikolojik olarak futbolcularımızın şevk ve heyecanını kaybetmelerine sebep olmuştur.

Maçın 35. dakikasında Şuhut Belediye Hisarspor futbolcular tarafından Döğer Belediyespor futbolcusuna çok sert bir hareket yapıldığı ve futbolcumuzun karnına tekme atılmış, futbolcumuz yerde acılar içinde kıvranırken hakem ne maçı durdurmuş nede sarı kart göstermiştir. Kulübümüz yöneticisinin topu taca atın oyuncumuzun durumu iyi değil, maçı durdurun demesi üzerine ve hemen akabinde ikili mücadelede futbolcumuza sarı kart gösterilmesi ve yöneticimizin de hocam insaf biraz önceki harekette futbolcumuz belki de sakat kalacak ona bir şey yapmadınız bu hareket sarı kartlık dahi olmadığı halde futbolcumuza sarı kart verdiniz demesi üzerine hakemin sanki alay edercesine yöneticimize karşı gülerek kırmızı kartı salması ve bir gün önceki U18 maçında bir futbolcumuzun ayağının kırılması, şeker hastası olması sebebiyle o gün şeker hapını da almamasından da kaynaklanan şekerin yükselmesi nedeniyle böyle tatsız ve tasvip etmediğimiz bir olayın yaşanmasına sebebiyet verilmiştir.

Bütün bunlar yaşanırken Afyonkarahisar Hakem İl Kurulu tarafından talihsiz bir basın açıklaması yapılmış ve adeta yöneticimizi futbol kamuoyunda linç girişimine tevessül edilmiştir. Kulübümüzce yapılan hareketi kesinlikle kabul edilir ve tahsil edilecek bir hareket değildir. Fakat burada da empati yapılması gerekmekte olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu olay durduğu yerde meydana gelmemiş ve hakemin tamamen maçın başından beri taraflı, kasıtlı, kindar ve maçı çığırından çıkarmaya yönelik tutum ve davranışlarından kaynaklandığı, evet yöneticinizin hatasının kusurunun olduğunu kabul ediyoruz ama en az bizim yöneticimiz kadar ve daha fazla hakemin taraflı ve kasıtlı yönetiminin de etkisi olduğu bir gerçektir. Kaldı ki, maçın 35. dakikasına kadar 2-1 önde olmamız hasebiyle böyle bir olayı bilinçli olarak yapmak için insanın deli olması lazım. Bunun için Sayın İl Hakem Kuruluna ve ASKF yönetimini ve Disiplin Kuruluna seslenmek istiyorum. Bu olaylar durduğu yerde olmuyor. Bir gün önce U18 liginde Döğer Belediyespor - Çağlayan Belediyespor maçında futbolcumuzun ayağı kırılmış ve hakem rakip futbolcuya kart dahi göstermemiştir. Neticede bizim yöneticimiz de etten kemikten yaratılmış ve onun da duyguları, hisleri vardır. Yapılan yanlış ama hiç mi hakemin suçu yok. Bu kararı verirken acaba vicdanınız hiç mi sızlamadı. Peki bize bu cezaları reva görürken hakeme hiçbir yaptırım yapmayı düşünemediniz mi?

Bundan böyle ehliyetsiz, beceriksiz ve basiretsiz hakemlerin hala görev almaları durumunda Afyonkarahisar ve Türk futbolunun daha çok zararlar göreceği muhakkaktır. Sporun kardeşlik ve dostlukları perçinleştirmek yerine bu ve benzeri hakemlerin ve siz yetkililerin adaletli davranmamız neticesinde husumeti arttığı apaçık görülmektedir. Bunun en iyi örneği de Döğer Belediyespor- Şuhut Belediye Hisarspor hakemi Alparslan Çakır’da görülmektedir. Kulüp başkanımızla yanına giderek özür diledik ve gerçekten hiçbir zarar görmediği halde sadece psikolojisinin bozulduğunu belirterek Cumhurbaşkanı daha gelse benim raporumu bozamaz siz bittiniz gibi ifadeler kullanması sanki maçtan önce bir şeyler yaşandı mı diye kafamızda soru işaretleri oluşmaktadır. Sadece psikolojisinin bozulduğunu belirten hakemin psikolojisinin bozulmasından dolayı maçı iptal etmesi gerekiyor. Bu hakemi hiçbir doktora muayene ettirmeyi düşünmediniz mi? Her psikolojisi bozulan böyle davranırsa vay Türk futbol haline. Ayrıca Şuhut Belediye Hisarsporlu futbolcuların hakemin maçı iptal edildiğinden edeceğinden bilgileri varmış gibi, hakemden önce soyunma odalarına gidip kıyafetlerini değiştirmelerini hayret ve şaşkınlık içinde gördüm ve bu soru işaretleri hala kafamızı meşgul etmektedir.

Buradan Sayın Afyonkarahisar İl Hakem Kuruluna sesleniyorum. Tüm hakemleri aynı kategoriye koymamız yanlış olur. Muhakkak adaletli dürüst ve hakkaniyet içerisinde maç yöneten hakemlerimiz var. Bunları tenzih ederek diyorum ne olursunuz elinizi vicdanınıza koyarak karar verin ve beceriksiz, basiretsiz ve ehil olmayan hakem yapmayın, görev vermeyin. Döğer Belediyespor - Şuhut Belediye Hisarspor hakemi adı gibi Yiğit, cesaretli ve yürekli olmayan adaletli, doğru, dürüst ve hak hukuk tanımayarak hakkaniyet içinde olmayan ve karar vermeyen Alparslan Çakır'ın hakemliğini iptal edin. İptal edin ki Türk futbolu daha fazla katledilmesin, zarar görmesin. İptal edin ki insanların spora ve futbola karşı hevesleri kırılmasın. Böyle hakemler yüzünden futbola küsmesinler. İptal edenin edin ki kazanan Türk sporu, kazanan kardeşlik ve dostluk olsun. İptal edin ki kazanan spor olsun, gençlerimiz olsun, Türk futbolu olsun. Saygılarımızla futbol kamuoyuna duyurulur.

Editör: Haber Merkezi