Deplasmandan üzgün döndük

Mamak Belediyesi Ankara DSİ ERA 95 – 89 Afyonkarahisar Belediye

Ligde aynı puana sahip iki takımın mücadelesinden Afyon Belediye'yi  95-89’luk skorla yenen Mamak Belediye Ankara DSİ galibiyet sayısını da 5'e çıkarttı.

 

Üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı  32 şutun 15’ini sayıya çeviren, 18’i hücum toplam 38 ribaund alan Ankara temsilcisi, 12 top kaybını 8 top çalma ile telafi etti.  Jason Clark 33 sayı-4 ribaund-4 asist, Baki Görür 24 sayı-10 ribaund-2 asist, Deniz Can Çevik 13 sayı-1 ribaund-1 asist, Nezih Özbakır 11 sayı-6 ribaund yaparak maçı tamamladı.

 

Uzun yıllar Mamak Belediye koçu Yücel Platin ile Oyak Renault ve Yeşilgiresun Belediye'de çalışan Alex Gordon’un 40 sayı-6 ribaund-5 asist, Enis Bayrak’ın 20 sayı-5 ribaund, Fırat Aydemir’in ise 16 sayı-2 ribaund-2 asistlik performansları Afyon temsilcisinin galibiyeti için yeterli olmadı.

 

Alex Gordon’ın sayılarına Jason Clark ile cevap veren Mamak Belediye Ankara DSİ ilk çeyreği 26-23 üstün noktaladı. Baki Görür’ün 3 sayılık basketlerine Alex Gordon ve Fırat Aydemir ile karşılık veren Afyon Belediye ikinci çeyrek biterken skor üstünlüğünü ele geçirdi ve soyunma odasına 47-43 önde gitti.

 

Üçüncü çeyrekte iki takım da birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlanırken, Enis Bayrak skora verdiği katkı ile Alex Gordon’a eşlik etti. Ankara temsilcisi ise Bakir Görür ile 3 sayı çizgisinin gerisinden etkili olmaya devam etti.

 

Son çeyreğe Mamak Bld Ankara DSİ 69-65 önde girdi. Karşılaşmanın final bölümünde Alex Gordon’a Baki Görür ve Jason Clark ile cevap vermeye devam eden ev sahibi takım, bitime 2 dakika kala 6 sayılık farka ulaştı ve maçtan da 95-89 galip ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi