Antalya’dan üçüncülükle döndü

Türkiye Muaythai Federasyonu, IFMA Uluslararası Amatör Muaythai Federasyonu ve EMF Avrupa Muaythai Federasyonu Faaliyet Programlarında yer alan ”IFMA-Uluslararası Antalya Muaythai Açık Kupası” müsabakaları sona erdi. Müsabakalarda Afyonkarahisar’lı sporcu İdris Mert Özdemir, 57 kiloda üst gençlerde 3’üncülük elde etti.

Türkiye Muaythai Federasyonu, IFMA Uluslararası Amatör Muaythai Federasyonu ve EMF Avrupa Muaythai Federasyonu Faaliyet Programlarında yer alan ”IFMA-Uluslararası Antalya Muaythai Açık Kupası” 23-27 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Büyükler Kadın – Erkek, U23 Ümitler, Gençler ve Çocuklar kategorilerinde düzenlenen faaliyete, 32 ülkeden 750 sporcu 200 idareci ve yönetici ile hakem olmak üzere 1000’nin üzerinde katılımcı yer aldı.

ÖZDEMİR’İ TEBRİK ETTİ

23 Kasım’da açılış töreni yapılan Türkiye Muaythai Federasyonu, IFMA Uluslararası Amatör Muaythai Federasyonu ve EMF Avrupa Muaythai Federasyonu Faaliyet Programlarında yer alan ”IFMA-Uluslararası Antalya Muaythai Açık Kupası”na Afyonkarahisar’dan katılan İdris Mert Özdemir 57 kiloda üst gençlerde 3’üncülük elde etti. Antrenör Mehmet Akif Okçu, Antalya Muaythai Açık Kupası müsabakalarında üst gençlerde 3’üncülük elde eden İdris Mert Özdemir’i tebrik etti.

ARTIK BİRİNCİLİK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Okçu, müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen başta Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan olmak üzere Türkiye Muaythai Federasyonu ve EMF Avrupa Muaythai Federasyonu Icra Kurulu Başkanı Hasan Yıldız, IFMA Uluslararası Muaythai Federasyonu Asbaskanı Rafal Szlachta’a teşekkür etti. Okçu, bu tür organizasyonlara Afyonkarahisar’dan katılım sağlayacaklarını ifade ederek, “Bugün IFMA-Uluslararası Antalya Muaythai Açık Kupası” müsabakalarında üçüncülük elde ettik. Bundan sonraki müsabakalara daha çok sporcular ile derece elde etmek için çalışmalarımıza hız vereceğiz ve 1’incilik için mücadele edeceğiz” dedi.

KALİTESİNİ VE BAŞARISINI GÖSTERDİ

Organizasyon ile ilgili açıklama yapan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı, Akdeniz Muaythai Birliği Genel Sekreteri ve EMF Avrupa Muaythai Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Hasan Yıldız; “31 ülkeden 750 sporcunun mücadele ettiği büyük bir organizasyonu gerçekleştirildik. Sporcularımız uluslararası platformda yine kalitesini ve başarısını gösterdi. Biz Uluslararası Federasyonun toplantılarında, projelerinde, idaresinde ve yönetimi de kendini kanıtlamış bir ülkenin temsilcisi olma gururunu yaşayarak yönetime geçtik” diye konuştu.

STRATEJİK PLANIMIZI YAPTIK

“Muaythai sporunu; Akdeniz Oyunlarında, Avrupa Oyunlarında ve Olimpiyat Oyunlarında oynamak için stratejik planımızı yaptık” diyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti; “Organizasyonu da “marka Organizasyon Ülkesi”ne yakışır şekilde bitirdik. Katılan ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyor, madalya alan tüm sporcularımızı kutluyor, antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Bize destek olan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve yerel yönetimlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Faaliyetin sonucunda; Türkiye Büyükler Kategorisinde 60 puanla Birincilik aldı,

İkinciliği 39 puanla Morocco (Fas), Üçüncülüğü ise 21 puanla İran elde etti.

Gençler ve Çocuklar kategorilerinde ise, 289 puanla Türkiye birinci,

54 puanla Kazakistan ikinci, 50 puan ile üçüncülük Kupası İran’ın oldu.

En centilmen takım kupası ödülü Büyüklerde Fransa Milli Takımı, Gençler en centilmen takım kupa ödülü ise Estonya’ya verildi.

En teknik sporcu ödülü Büyük Kadınlarda; Türkiye den Erivan Barut’a, Büyük Erkeklerde ise Polonyalı Sporcu Bartos Kotas,

Gençlerde en teknik Erkek Sporcu Kazakistanlı Baktiyar Narmanou, En teknik genç kadınlarda İrlandalı sporcu Cloe Black,

En iyi Wai Kru ödülünü ise Filistinli Sporcu Hamza Sabra aldı.

Editör: Haber Merkezi