Afyonspor’dan açıklama

Kulüpten yapılan açıklamada, iki oyuncu ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Afjet Afyonspor resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eski futbolcular Erdinç Pekgöz ve Doğan Ateş’in sözleşmelerini tek taraflı olarak fesih ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Yapılan açıklamada; “Futbolcumuz Erdinç Pekgöz, kulübümüzden hiçbir alacağı olmamasına rağmen sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini tarafımıza bildirmiştir. Bu haksız fesihle alakalı hukuki işlemleri başlattığımızı kamuoyuna duyururuz. Pekgöz’ün ardından takımda forma giyen Doğan Ateş’te sözleşmesini tek taraflı olarak fesih etmiştir.” İfadelerine yer verildi.
“İNANMIŞLAR İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Kulüpten ayrılan iki futbolcunun sosyal medya hesapları üzerinden yapmış oldukları açıklamalara cevap veren Afjet Afyonspor, Kulübümüzün adı geçen futbolcularla alakalı son açıklamasıdır diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün itibariyle sözleşmelerini tek taraflı haksız fesih yapan eski futbolcularımız Erdinç Pekgöz ve Doğan Ateş’in sosyal medya üzerinde yaptıkları açıklamalara istinaden kulübümüze cevap hakkı doğmuştur.
Öncelikle anayasal hakkından dolayı feshettiğini söyleyen Erdinç Pekgöz’ün, sezon başı bizzat kendisinin imzaladığı sözleşme, tarafların her konuda mutabık kaldığının göstergesidir. Kulübümüz sezon başı imzalanan bu sözleşmeden doğan bütün sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmiştir. En son olarak da devre arasına girdiğimiz dönemde maç başı alacakları için federasyona başvuran Erdinç Pekgöz’e Pazartesi günü itibariyle maç başı alacağı olan 120.000₺ yatırılmıştır. Buna rağmen Erdinç Pekgöz mutsuz olduğunu ve sözleşmesinde iyileştirilme yapılmasını talep etmiş, maddi talepte bulunmuştur. Kulübümüzün mali politikası gereği ve takım için ekonomik dengenin bozulmaması adına bu talebe olumlu karşılık verilememiş futbolcuya hali hazırda devam eden sözleşmesi olduğu hatırlatılmıştır. Bunun üzerine Bodrumspor maçında ağrım var diyerek ikinci yarı maça çıkmamış, ertelenen Vanspor maçı kafilesine yine aynı gerekçeyle dahil olmak istememiş, sağlık muayenesine girmeyi de reddetmiştir. Ve bugün itibariyle Erdinç Pekgöz yönetim kurulumuzun bilgisi dışında tek taraflı haksız fesih yaparak şehirden ayrılmıştır.


Yine futbolcumuz Doğan Ateş devre arasına girdiğimiz dönemde maç başı alacakları için TFF’ye başvurmuş, Pazartesi günü itibariyle sezon başından bu yana maç başı alacağı olan 80.000₺ hesabına yatırılmıştır. Yönetime geldiğimizde adele çekmesi gerekçesiyle sakat olduğunu öğrendiğimiz Doğan Ateş, sağlık muayenesine girmeyi reddetmiştir. Kupada Fenerbahçe ile eşleştiğimiz esnada henüz sakatlıktan dönmesine 3 hafta olan futbolcu iyileştiğini söyleyip idmanlara çıkmaya başlamıştır. Fenerbahçe maçında sakatlık geçiren ve ayak bileğinde kırık tespit edilen futbolcuya yönetim kurulumuz tarafından geçmiş olsun dilekleri iletilmiş, daha 2 gün önce tekraren aranıp bir ihtiyacının olup olmadığı kendisine sorulmuştur. 8 hafta sürecek bir sakatlığı ve sezon sonu bitecek sözleşmesi olmasına rağmen futbolcuyu gönderip mali yükümlülüğünden kurtulma seçeneğimiz varken insani değerlere ve kulüp yönetim politikamıza uymayacağından sözleşmesinin devam edeceğini kendisine bildirdik.
Takımda sürekli huzursuzluk çıkaran bu arkadaşlar giderken dahi kulüp yönetimiyle taraftar arasında gerçek dışı iftiralarıyla huzursuzluk çıkarmak istemektedirler. Büyük Afyonspor taraftarı takımı için yüreğiyle mücadele eden herkesi bağrına basar. Ancak kendisini takımdan büyük gören kulübü tehdit eden hiç kimseye tahammül gösteremez.


Afjet Afyonspor Kulübü olarak her iki futbolcuya karşı hem insani hem de mali sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirdiğimizin bilinmesini isteriz. Yolumuza ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz. Etik ve ahlaki değerlerden nasibi olmayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Hiçbir şahıs Afyonspor'umuzun üzerinde değildir.”

Editör: Haber Merkezi