Afyon Belediye Basket farklı kazandı 101-78

TBL 26. haftasında TED Kolejliler'i konuk eden Afyon Belediye rahat geçen karşılaşmayı 101-78 kazandı. Afyon'da Pullen 22 sayı, Altan Erol 13 sayı ve Hadi Özdemir 11 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. TED Kolejliler de ise Weaver 16 sayı ve Kelley 15 sayıyla karşılaşmayı tamamlasalar da galibiyeti takımlarına getiremediler.


 

Karşılaşmaya İbrahim Yıldırım ile dışarıdan yüzdeli başlayan Afyon, 7 dakika kala skoru 10-4 getirdi. Weaver'ın 10-0 serisiyle TED Kolejliler, farkı 1'e çekerek maçın içinde kalmaya devam etti. 3 dakika kala karşılaşmada skoru 20-19 getirerek ilk kez öne geçmeyi başarsalar da Afyon, Pullen'in üçlüğüyle liderliği tekrar eline aldı. Kalan dakikalarda farkı açmaya devam Afyon, ilk çeyreği 32-24 önde kapattı.


 

İkinci çeyrekte her iki ekipte dışarıdan hücum etmeyi tercih etti. Ancak dış şut yüzdesi daha düşük olan TED Kolejliler'i bu durum skorda daha sıkıntıya soktu. Yabancıları Weaver ve Kelley ile içeriden iyi reaksiyon göstererek maçın içinde kalmaya çalışan TED Kolejliler'e Afyon üçlükle geri püskürttü. Çeyreğin sonunda arka arkaya kaydettiği üç üçlükle farkı açan Afyon, Pullen'in çizgiden 2/2 ile dönmesiyle birlikte farkı çift hanelere taşıdı. İkinci çeyrek 52-41 Afyon üstünlüğüyle tamamlandı.


 

Üçüncü çeyreğe 5-0 ile başlayan Afyon, ilk yarıda yakaladığı ritme devam etti. TED Kolejliler, bu dakikalarda Mert Gizir 7-0 yakaladığı seriyle skoru 58-48 getirdi. Arka arkaya zorlama atışlara yönelerek iyi krize giren ekip karşısında Afyon, yüzdeli oynadığı karşılaşmada iyi bir seri yakalayarak farkı 20'lere çıkardı. Üçüncü çeyrek 77-57 Afyon üstünlüğüyle geçildi.


 

Son çeyreğe genç oyuncu Ömer Yasir Küçük'le başlayan TED Kolejliler, açılan farkın etkisiyle skora etki etmekte başarılı olamıyordu. Üç sayı çizgisinden bu çeyrekte de yüzdeli oynamaya devam eden Afyon, oyunun tüm hakimiyetini de eline aldı.

Kalan dakikaları oyundan iyice düşen rakibi karşısında zorlanmadan geçiren Afyon, karşılaşmayı 101-78 kazandı. Karşılaşmada Afyon 17 üçlük isabet ettirirken, TED Kolejliler 7 isabet kaydedebildi.Ribaundlar da ise 40-29 ile üstünlük Afyon'daydı.

Editör: Haber Merkezi