Yamalı devam edecek

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamada son 2 yılda 20 İl Başkanı değiştiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlarda metal yorgunluğuna dikkat çektiği sırada Ak Partide kongreler başladı.Bazı il Başkanları kongrede aday olmayacağını açıklarken 12 il Başkanı görevden alındı.

Ak Partiye yakın kulislerden alınan bilgiye göre bazı İlBaşkanlarıyla devam kararı alındı ve bunların başında Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı olduğu belirtiyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile göreve geldiği günden beri fikir ayrılığına düşen İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı yeniden aday yapılması ve devam kararı alınması dikkat çekti.Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı 15 Temmuz darbe girişiminde gecenin ilk saatlerinde alanlarda olup teşkilatını yönlendirmiş ve Ankara'da meydanları organize etmişti.Yine o gece 4 milyon kişiye SMS atarak meydanlara davet etmişti.Polatlı ilçe teşkilatını Polatlı Topçu Kışlasının önüne,Yen'i mahalle ilçe teşkilatını Mit ve Emniyet İl Binasına,Çankaya ilçe teşkilatını Kızılay meydanı,Genel Kurmay kavşağı,Beştepe Külliyesi önüne,Pursaklar ilçe teşkilatını Esenboğa Havaalanı önüne toplanması talimatlarını veren İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ayrıca tüm Sivil Toplum Örgütlerini arayıp kalkışmaya direnmeye davet etmişti.

2017 yılı Kasım ayında yapılacak olan İl Kongresinde Mustafa Nedim Yamalı tek aday olarak gitmesi bekleniyor.İl Yönetiminde de büyük oranda değişim yapacağı konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi