“Türkiye 1. Meclis ruhunu arıyor”

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel basın açıklamasında:

Bugün kamplaşmanın ve kutuplaşmanın had safhada olduğu ülkemizde bu haftanın önemine binaen 1920’lerden bir örnek vermek istiyorum. 1920’de ülkemizin en kötü şartlarda olduğu bir dönemde 1. Meclis açılmış ve bu mecliste her görüşten her toplum tabakasından insana yer verilmiştir. Sağcısından solcusuna, mufazakarından liberaline her düşünceden, çiftçisinden, askerine, eğitimlisinden eğitimsizine, şeyhinden şairine toplumun her tabakasından insana yer verilmiştir.

Milli Mücadelenin başarılı olmasındaki en büyük sebeplerden birisi bu toplumsal uzlaşmanın sağlanmış olmasıdır. Ayrıştırmadan kutuplaştırmadan bu milletin insanı hangi görüşe mensup olursa olsun ülkenin zor zamanın birlikte hareket etmiştir. Buradan bugün Türkiye’mizde bir beka sorunu olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Madem ülkemiz bir tehlike ile karşı karşıya işte bundan kurtulmanın formülü ortada.

Denenmiş ve ispatlanmış bir yöntem…

Bu ülkenin insanını ayır etmeden, Türk Kürt Laz Çerkez, Sağcı Solcu Muhafazakar Milliyetçi demeden bir araya getirirseniz bugün ülkemizin içinde bulunduğu sorunları hep beraber aşabiliriz. Ama siz toplumun yarısını hain, zillet ve benzeri olarak görürseniz bu ülkemizin zararına olur.

KEMAL KILIÇDAROĞLU SALDIRISI

Gerginliğin kutuplaşmanın özellikle son birkaç ayda had safhada yaşanmasının ne yazık ki kötü bir sonucu ile karşı karşıya kaldık. CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğradı. Bu yaşanan saldırı ne yazık ki siyasette kullanılan üslubun bir sonucudur. Türkiye’de muhalefetin tamamının medya algısı ile şeytanlaştırılmaya çalışılmasının bir sonucudur.

Yaşanan bu hadise hepimizi derinden üzmüştür.Fakat bu tür bir hadisenin bir daha yaşanmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Bu konuda Saadet Partisi olarak önerilerimiz şunlardır;

-İktidar kullandığı dili muhakkak değiştirmeli, yumuşatmalıdır.

-İktidar ortağının kullandığı üslup muhakkak değiştirmeli, bir siyasi partiye yakışır tavır takınmalıdırlar.

-Sn. Cumhurbaşkanı bütün siyasi parti liderlerini bir masa etrafında toplamalıdır.

-Ülkemizde el birliği ile bir konsensus oluşturulmalıdır.

TÜRKİYE GERÇEK GÜNDEMİNE ODAKLANMALIDIR

Ülkemizin içinde bulunduğu badireli dönem ortadadır.

-Ekonomik kriz derinleşiyor.

-Adalet yara almış durumda.

-Dış politika keşmekeşe döndü.

Bir tv’nin canlı yayında gencecik bir kızımız hayalinin Alman vatandaşı olmak istediğini söyledi.Bu kızımızın verdiği cevap dahi ülkemizin içinde olduğu durumu anlatmaya tek başına yeter. Ülke olarak burada sayamadığım nice problemlerle karşı karşıyayız. Hepimiz biran önce ülkemizin gündemine odaklanmalıyız. Bunun için de tekrar ediyorum birlik ve beraberlik atmosferinin tesis edilmesi en önemli şarttır. İnanıyorum ki bir ve beraber olursak üstesinden gelemeyeceğimiz bir problem yok.

Editör: Haber Merkezi