Erdoğan 'dan ittifak çağrısı
Partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haftasonu partisi tarafından düzenlenecek olan "Milli iradeye saygı" mitingi için Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni de davet ederek, "gelin birlik olalım" dedi.
Büyük Birlik Partili, Saadet Partili kardeşlerimizi davet ediyoruz. Biz göstericilerin karşısına sayısal olarak çıkmanın derdinde değiliz.
Sokağa çıkarak, yakıp yıkarak, bize darağacını göstererek bize kimse siyaset yapmasın. Tekrar tekrar ifade ettik. Ah karşımızda güçlü bir muhalefet olsa. Mevcut yönetimiyle CHP ortaya tatmin edici bir muhalefet koyamadı. CHP sokak sokak direniş çağrısı yaparak, sokaktaki militanın arkasına saklanarak görevini ifa ettiğini zannediyor.
Bir milletvekili utanmaz mı yahu? Eyleme gidenlere para dağıtıyor. Dilenci mi onlar yahu? Sadaka mı dağıtıyorsun ne dağıtıyorsun? CHP bu yönetimden bu anlayıştan derhal kurtulmalı.
Bu olay Mart 2014 seçimlerinin bir kampanyasıdır. Hem Ankara'da hem İstanbul'da halkımızı bu mitinglere bekliyoruz. Sadece AK Partilileri değil kardeşliğe sevdalı her bir vatandaşımı, ama bu ülkeye aşkı sevdası olan herkesi buraya davet ediyoruz.
Büyük Birlik Partili, Saadet Partili kardeşlerimizi davet ediyoruz. Biz göstericilerin karşısına sayısal olarak çıkmanın derdinde değiliz. Tam tersine, 14 yıl önce biz sessiz yığınların sesiyiz, kimsesizlerin kimsesiyiz demiştik. Biz bu vandallıktan, hukuksuzluktan rahatsız olduğunu göstermen amacıyla meydanlara çıkıyoruz.
Taksim'de bir avuç vandalı gibi sunanlara, Türkiye orada değil işte burada demek için meydana çıkıyoruz.
Sakın genel başkanınızla ilgili uydurulan bu konularda tavrınızı net koymanız lazım. Bu ülkede merhum Menderes çok yumuşaktı, çok munisti. O şekilde konuşurken ipe götürdüler. Dert o değil, dert başka. Biz adaletin tesisi için yaradıldığımız gibi olacağız. İnsanımıza karşı davranışta biz her zaman bu ilişkiyi kurabilecek hamd olsun sosyolojik iletişime sahibiz. Bu bir günlük iş değil.
Bu ülke hepimizin, 76 milyonun ülkesidir. Kardeşlerim birlikte yaşayacağız, saygı ve hoş görü içinde bakacağız. Bizi birbirimize düşürmek, düşman etmek isteyenlere karşı tarihte olduğu gibi bugün de yarında tek yürek olacağız. Hiçbir kıyafetin yasaklanmadığı bir Türkiye ile buluşacağız.
Editör: Haber Merkezi