DP’nin 9. Olağanüstü Büyük Kongresi sona erdi

Demokrat Parti'nin (DP) 9.Olağanüstü Büyük Kongresi, Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı için seçimlerin yapılmasıyla son buldu.

Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan Kongre, saat 10.00'da yoklama ile açılmıştı. Kongre Divan Başkanlığı'na 19.Dönem Eskişehir Milletvekili Fevzi Yalçın seçildi. Divan seçiminden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir' i ziyaret heyeti tespit edildi. Tüzük komisyonu ile faaliyet raporları okundu. Genel Başkan Gültekin Uysal'ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. 9. Olağanüstü Büyük Kongre; Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı için seçimlerin yapılmasıyla son buldu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'da Kongrede yaptığı konuşmada, "demokrasiyi sandığa, hak ve hürriyetleri ise iki dudağı arasına hapseden, iki kelamlarından biri Hakk olan ancak hak bilmeyen bir iktidarın keyfi uygulamaları ile karşı karşıya olunduğunu" vurgulayarak, şunları söyledi:

"Maalesef bugün, demokrasiyi, yalnız varacakları noktaya kadar bir taşıt olarak gören, sandığı 'Alaaddin'in sihirli lambası' iktidarı da 'cin' bilen, 3 dileğinin üçünü de kendi için eden bir iktidarın, dilek hakkı bitince kaldırıp attığını, sıkıştığında ise yeniden dönüp sandığa sarıldığını görüyoruz. Bu toprakların farklılıklarını zenginlik addeden, demokrasiyi bu ülkeye güvenlik şemsiyesi eden biz demokratlar, farklılıklardan, çatışmalardan beslendiğini zanneden ve güvenli limanı, bu milletin başına yıkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Artık barışın bir politika olabilecek kadar uzak bir kavram olduğu, sokaklarda huzur ve güvenliğin zor bulunduğu, adaletin kaybolduğu bir döneme şahitlik ediyoruz. Sadece yolsuzluk operasyonları üzerinden dahi değerlendirdiğimizde, hükümetin tavrı, ruh hali, suçlu psikolojisini yansıtmaktadır. Suçu kabul etmeme beyanlarına rağmen, yaptıkları müdahale ve açıklamalarla, zımnen değil alenen suçu kabul eden iktidar, çuvallamıştır. Yapılması gereken bu büyük gemiye yeni yol, yeni bir rota çizmektir. Bizler için bu yeni rota; ifade özgürlüğünü, din ve vicdan özgürlüğünü, girişim özgürlüğünü hayati önemde görmektir, toplumun her kesiminin vatanın geleceğinde  söz sahibi olma hakkını kabul etmektir. Adalet, hoşgörü, dayanışma ve beraberlik temelinde belirlenen yeni bir yön, 'doğru' bir 'yol'dur. 69 yıl sonra Demokrat Parti, her türlü karşıt tertibe rağmen, içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü saldırıya rağmen yeniden millete sözü teslim etmek, demokrasiyi yeniden millete hizmetkar etmek için var olduğunu duyurmaktadır.

Editör: Haber Merkezi