"DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA GÜL'E KATILIYORUM"
AKP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Dokunulmazlık Konusunda Gül'e Katılıyorum" dedi.
AKP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü PKK mensupları ile kucaklaşan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Dokunulmazlığın kişiler için değil Parlamento için getirilmiş bir yasa, dünyadaki örneklerinin de bu şekilde olduğunun altını çizen Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bu konudaki değerlendirmelerine katıldığını belirtti.
CNN Türk'te katıldığı 360 Derece programında konuşan Şahin, “9 milletvekili ile ilgili tezkere 868 dosya içerisinde neden önem arz ediyor? Çünkü bu milletvekilleri terör örgütü mensuplarıyla bir araya geldiler, kucaklaştılar ve bu durum kamuoyunda ciddi tepkiye neden oldu. Kamuoyunun bu kadar tepkisi karşısında Başbakan'ın bir şey söylemesi gerekiyordu ve süreç buraya kadar geldi." ifadelerini kullandı.
Şahin, Cumhurbaşkanı Gül'ün, daha önce yeni dönemle ilgili Meclis açılışında yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, ‘tekrar yaşamayalım' dediğini hatırlattı. Şahin, “Bu görüntüler hoş değildi. 1990'lı yıllarda bazı milletvekillerinin apar topar Meclis’ten çıkarılarak cezaevine konulmuş olması Türk siyaseti ve demokrasisine eleştiriler getirmiştir. Hepimizi rahatsız etmiştir. Ancak Şemdinli'de yaşanan görüntüler de rahatsız etmiştir. Siyaseti millete hizmet aracı olarak benimsemiş milletvekilleri, sözlerine ve davranışlarına dikkat etmelidir.” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dokunulmazlıkların kaldırılması halinde ne olacağına işaret ettiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “O zaman yargının önü açılmış olacak. Bu kişiler kamu davası açılarak yargılanacaklar. Acaba mahkemeler bu milletvekilleri ile ilgili tutuklama kararı verir mi? Cumhurbaşkanı da buraya işaret ederek ‘böyle bir görüntüyü Türkiye tekrar yaşamamalıdır' diyor. Ben yargının tutuklama kararı vermemesi gerektiğini, veremeyeceğini düşünenlerdenim. Bir milletvekili, milletvekilliği devam ederken hüküm giymişse bununla ilgili infazın dönem sonuna bırakılması gerekir. Madem infaz dönem sonuna bırakılıyor, tutuklanmaları da ilgili madde ile çelişir.”
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da benzer ifadeler kullandı. Bağış, “Olur da BDP'li milletvekilleri bir ceza alırlarsa cezaları da milletvekillikleri bittikten sonra gerçekleşir.” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi