Bayraktar geri adım attı: Özür diliyorum
17 Aralık operasyonu sonrası yaptığı istifa açıklamasında Başbakan'ı suçlayıcı ifadeler kullanan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar özür diledi.
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Sayın Başbakanımız, 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir.
BUNUN AKSİ SÖZ KONUSU DEĞİL
Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde 'istifa' kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
Bayraktar, AA'ya gönderdiği yazılı açıklamada, 17 Aralık 2013 tarihinde siyaset kurumuna karşı yolsuzluk kılıfı kullanılarak bir operasyon düzenlendiğini belirtti.
17 ARALIK'IN HEDEFİ HÜKÜMETİ YIKMAK
Amacı meşru hükümeti yıkmak olan bu operasyonun hedeflerinin bugün daha net olarak görüldüğünü ve anlaşıldığını vurgulayan Bayraktar, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu operasyonu kimlerin yaptığı, hangi işbirliklerinin oluştuğu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmaktadır.
İSTİFA KELİMESİYLE MAKSADIMI AŞTIM
Bayraktar, ''Ayrıca benim kişisel tarihim, kullanmış olduğum bir kelime ile şekillendirilemez. Bu kelimenin yol arkadaşlarım ve aziz milletim tarafından maksadı aşan bir ifade olarak telakki edilmesini talep ediyorum açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi