Sevgililer Günü

Bugün 14 Şubat; Bu günün önemi ne diye artk eskisi ibi düşünüp merak etmiyorsun. Günümüzde akıllı aletler varken gerek cebinizden gerek evinizdeki bu teknojoli aletlerden tıklayıp aradığınız zaman bu günün nerden geldiğini öğrenebilirsiniz. Bakın ilk bilgilerde neler çıkıyor!

Her ne kadar Türkçe’de “Sevgililer Günü” adı tercih edilse de 14 Şubat tarihinin tam karşılığı “Aziz Valentin Günü“dür (St Valentine’s Day). İsminden anlaşılacağı üzere 14 Şubat, sadece romantizmle değil aynı zaman bir Hıristiyan azizin anısıyla da ilgili.

O halde karşımıza çıkan ilk soru: Kimdir Aziz Valen tin? Katolik Kilisesi tarafından resmi olarak tanınan Aziz Valentin’in M. S. 270 tarihinde öldüğü sanılıyor. Aziz Valen tin’in kimliğiyle ilgili resmi kaynaklardaki ilk açıklamalar M. S. 496’da ölen Papa Gelasius’a ait.

Papa Gelasius, O’nun “hayatını Tanrı’ya adamış bir şehit olarak dünyadan ayrıldığını” söyler. 1400’lü yıllara ait kayıtlar Aziz Valentin’in Roma’da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için İmparator 2. Claudius’un emriyle kafası kesilerek öldürüldüğünden bahseder. Aynı tarihlere ait diğer bir vesika ise Valentin’in Terni Piskoposu olduğu ve yine 2. Claudius tarafından Roma yakınlarında öldürüldüğünü bildirir.

Bilgiler böyle uzayıp gider ve bu kutlanan SEVGİLİLER GÜNÜ hakkında birçok özlü çeşitli sözler ve örnek yazılar bulabilirsiniz.

Burada benim rahmetli Necip Fazıl üstadımızın bir sözü aklıma geldi. Necip Fazıl; Varmı Allah’tan yukarı, kabirden aşağı? Toparlan ruhum gidiyoruz, sen yukarı, ben aşağı. Diyor Necip Fazıl…

Unutmayınız, sevdiğinize söyleyeceğiniz sözlerle aranızdaki sevgiyi artıracak, mutlu bir ilişkinizin olmasını temellendirecektir. Sevgiliye söylenecek en romantik sözleri ve en güzel aşk sözlerini sadece bu günkü gibi özel günlerde değil; içinizden geldiği bir anda, onun beklentisi olmadığı zaman aniden söylemeniz daha hoşuna gidecek, unutulmaz olacaktır.

Bu akıllı aletleri tıkladığınızda Mevlana aşk sözleri çeşitli aşk sözleri,komik,acı çeken sevgiliye aşk sözleri,etkileyici,dini ve güzel aşk sözlerini burada bulup sevgilinize söyleyebilirsiniz veya mesaj çekebilirsiniz sosyal ağlarınızda paylaşabilirsiniz

Örneğin; Düşlerim vardı görmekten koktuğum, hislerim vardı söylemekten korktuğum, şiirlerim vardı yazmaktan korktuğum, şimdi sen varsın kaybetmekten korktuğum SEVGİLİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN…

Diyebilirsin…

Eğer küçük büyük her kişi eğer karşısındakini bir sevgili dışında bir arkadaş, bir kardeş, bir küçüğü veya büyüğü olarak karşısındakine sevgi ile bakıyorsa sevip sayıyorsa karşısındaki ne yaklaşımın ne kadar önemli olduğunu bilmelidir. AŞK DUDAKTAN ÇIKAN BİR KELİME DEĞİL, GÖZLEERDEEN AKAN YAŞTIR. MAKSAT BİR SEVGİLİ UĞRUNA ÖLMEK DEĞİL, IĞRUNDA ÖLÜNECEK BİR SEVGİLİ BULMAKTIR. 14 Şubat 2019