SANDIKLI’DAKİ OLAY SAPTIRILDI!..

İki gün önce Kaplıca’da yeni yapılan otel inşaatında çalışan işçiler arasında çıkan kavga, saptırılarak ulusal basına yansıtıldı..

İnşaatta çalışan doğulu işçiler, pkk bayrağı asmış, apo posteri yapıştırmış gibi uyduruk gerekçelerle milli duyguları harekete geçiren çığırtkanlık yapıldı.

Olay yerine gelen ilçe kaymakamı, gerginliğin çıkmasında siyasi hiçbir faktör bulunmadığını Sandıklı’dan gelip inşaatta toplanan genç ülkücülere açıkladı…

MHP ilçe başkanı, gençleri etrafına topladı. Kaymakam beyin sözlerini tekrar etti ve olayın siyasi bir yönün bulunmadığını izah etti.

Olay yerine kimin çağırdığı veya nasıl intikal ettiği bilinmeyen eski belediye başkanı İsmail Elibol’da toplanan gençlerle konuştu, genç ülkücüler yine dağlmadı..

Topluluk yağmura rağmen dağılmadı..

Olayın perde arkasına gelince…

İnşaatta çalışan doğu kökenli işçiler inşaata ne o pis bayrağı asabilecek ne de bebek katilinin posterini camlara yapıştıbilecek cesarette insanlar değil, ekmek parası için zor şartlar altında çalışan garibanlardı.

Otel sahibi, bu doğu kökenli işçileri çalıştıran taşeronun parasını ödemesine rağmen taşeron, alın teri döken garibanların aylardır paralarını ödememişti…

Kavganın asıl nedeni buydu, yani alacak-verecek meselesi..

Seçimden yeni çıkmış ülke; gerilim içindeyken olayı saptırıp, şov yapmaya kalkanlar.. Gündeme Sandıklı’nın adını doğulu-milliyetçi kavgası gibi göstermekle ulusal  gazetelere, televizyonlara haber yaptırmakla ne kazandı?

Sandıklı halkı, çığırtkanlık yaparak olayı saptıranları, büyütenleri, bu sayede şov yapanları kınamalıdır..

Sandıklı, çirkin bir şekilde kurgulanan olaylarla anılmamalı, şovmenlere şov yapacağı sahnelere izin vermemelidir..

Türk bayrağı, vatan toprağımız hepimizin kutsalıdır..

Kutsala sahip çıkmak sözde değil, özde milliyetçilerin ruhundadır…

Titreyin ve aslınıza dönün beyler! 

********  

Olay yerinde bulunan belediye başkanının makam aracına çiviyle, çakıyla zarar veren, kafası bulutlu olanlara esef ederim. O araç hepimizin ödediği vergilerle alındı. Kafası bulutlu olmayan kendi malına zarar verir mi?