SANDIKLI’DA PARALEL KOKUSU!

Sandıklı’da paralel örgütün izlerinin sürdüğü iddia ediliyor..
Eskiden paralel yapının eğitim kadrosunda bulunan elemanlarının Fen Lisesi’nde öbeklendiği ifade edilmişti..
Birkaç gündür, Fen Lisesi öğrenci velilerinin tartıştığı çok önemli bir konu olduğu söylendi.
Okulun rehberlik öğretmeni Yasin A.’nın 10’nuncu sınıf öğrencilerine ağır hakaretler yağdırdığı, bir öğretmenin ağzına yakışmayacak kelimeleri telaffuz ettiği iddia edildi.
Öğrencilerin, çirkin hakaretleri velilerine bildirmesi üzerine, veliler aralarında irtibat kurarak nasıl hareket edileceği tartışılmaya başlandı...
Rehberlik öğretmeni Yasin A.’nın, paralel yapının eski bir elemanı olduğunun bilindiği, öğrencileri yönlendirmede eski yöntemleri devam ettirdiği iddia edildi.
Afyon merkez ve Sandıklı ilçe milli eğitimin bu olayı derinlemesine araştırması gerekir.
Devletin terör örgütü ilan ettiği bir yapılanmaya, halen destek verme cesareti bulanların acilen mercek altına alınması gerekir…
********* 
Sandıklı’da paralel yapı mütevelli heyetinde kimlerin olduğunu, kimlerin makbuz vermeden “himmet” parası topladığını, çoğunluk biliyor..
Yunus S.’nin, halen irtibatlı olduğu, Kenan B.’un her ne kadar örgütten uzaklaştırılmış olsa da, yurtdışı irtibatlarının sürdüğü iddia ediliyor.
Geçenlerde Afyon’da paralel örgüte yapılan operasyonda, Sandıklı eski cemaat imamı tutuklanmıştı.
Paralel örgüt yapılanmasını araştıran ekibin, Sandıklı’da incelemelere başladığı bazı kişilerin ifadesine başvurduğu söylendi…
Yunus Emre Mahallesinde yapılan okulun satışı suya düştü. Sık sık sahibi değişen okul inşaatının İstanbul’da cemaate yakın bir vakfa devredildiği ifade edildi.
Sandıklı Koleji olarak bilinen ve paralel örgüte bağlı olduğu iddia edilen okulun yeni dönem için öğrenci kaydı yapmadığı söylendi.
Paralel örgütte aktif görev almış kişilerin, cemaatten bir anda ayrılmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor..
********
Sandıklı’da cinayete kurban giden Yunus K.’ın faili veya faillerinin araştırılması titizlikle devam ediyor.
Sandıklı polisi ve Afyon cinayet masasına bağlı polislerin, olay gününden bu yana birlikte yürüttüğü soruşturmada çok yönlü yapılan çalışmada bazı ipuçlarının bulunduğu, kısa süre sonra faile ulaşacakları iddia edildi.