Zabıta ekiplerinden uyuşturucu madde bilgilendirmesi

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren esnaflarımıza, son zamanlarda bölgemizde meydana gelen uyuşturucu madde kullanımının artması ve buna bağlı olarak gençlerimizin hayati tehlike içerisinde olmalarından dolayı bir bilgilendirme belgesi dağıtıldı.

Buna göre; Çocukları ve gençleri bekleyen yeni tehlike çakmak gazı bağımlılığın, ani ölümlere yol açması bunun yanı sıra diğer kimyevi maddelere göre daha çabuk bulunabilir olmasından dolayı, Afyonkarahisar Valiliği tarafından 2017/2 sayılı karara göre 18 yaşından küçüklere her türlü kimyevi, uyuşturucu, veya psikotorop maddeler ile uçucu madde olarak tanımlanan (bally,tiner vb) yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan kimyevi uyuşturucu maddeler ve tütün mamullerin bunun yanı sıra alkollü içeceklerin satışının yasaklanması ile bilgi verildi.

Bunlara bağlı olarak ilgili yasalara istinaden 5442 sayılı İl İdaresi kanunun 66. Maddesi uyarınca karara uymayanlar ve yerine getirilmesi aykırı davrananlar veya zorluk çıkaranlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununun 32. Maddesi uyarınca idari işlem uygulanacağını ilgilere Zabıta Müdürlüğü tarafından tebliğ edildi.

Editör: Haber Merkezi