Vali Yiğitbaşı Sandıklı’da Temaslarda Bulundu

Yoğun geçen Ağustos ayı sonrası ziyaretlerine hız veren Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sandıklı'da bir dizi temaslarda bulundu.

İlk olarak Sandıklı Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kaymakam Mehmet Sülün’den ilçenin mevcut durumu ile sunuma katıldı. Eğitim, kültür ve sağlık alanları ile ilgili konularda görüş alışverişi yapan Yiğitbaşı daha sonra Sandıklı Belediye'sine geçti.

Belediyenin Çalışmalarına Dair Bilgi Aldı

Belediye personeli tarafından çiçekle karşılanan Yiğitbaşı Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ü makamında ziyaret etti. Çöl, ziyaret sırasında ilçede hayata geçirdiği projeleri, yeni yapılacak olan hükümet ve belediye binası hakkında bilgiler verdi.

Engelli Bakım Merkezi’ni İnceledi

Vali Yiğitbaşı bir diğer ziyaretini Sandıklı Engelli Bakım Merkezi’ne gerçekleştirdi. Bakım ihtiyacı olan bedensel engelli bireylerin, bakım, sağlık ve yaşama katılımının sağlanması noktasında çalışmalarını sürdüren Vali Yiğitbaşı Merkezi gezerek, orada bulunan yaşlı ve engelliler ile bir süre sohbet etti.

Kadın Kültür Evi’ne Ziyaret

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'na geçen Vali Yiğitbaşı halihazırda faaliyete geçirilmek üzere olan Şifa Merkezi'ni ziyaret edip, yürütülen çalışmalar ile ilgili incelemelerde bulundu. Ardından Afyonkarahisar'da açılan ilk Kadın Kültür Evi olan Sandıklı Kadın Kültür Evi’ne geçti. Kadın Kültür Evi’nin işleyişi, yürütülen eğitim faaliyetleri, üretim çalışmaları konusunda bilgiler alan Vali Yiğitbaşı, Sandıklı ilçesinin geleneksel kıyafetleri üzerine kursiyelerle bir süre sohbet etti. İlçedeki bulunan konakların restore edildiği sokağı da inceleyen Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mustafa Çöl'den yürütülen proje ile ilgili bilgi aldı.

Jeotermal Seraları İnceledi

Jeotermal tarım alanında Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi konumunda bulunan Sandıklı ilçesi'nde seracıları ziyaret etti. Önce Sandıklı Belediyesi'nin işletmesini yaptığı Akvaryum, Peyzaj ve sebze üretiminin yapıldığı SanJet'e geçti. Ardından jeotermal enerji ile üretim yapan firmaları ziyaret eden Vali Yiğitbaşı jeotermal enerji ile yetiştirilen serada domates hasatı yaptı. İşin inceliklerine ve zorluklarına dikkat çeken Vali Yiğitbaşı daha sonra çok sayıda Avrupa ülkelerine ihracat yapan firmanın çalışan kadın işçileri ile bir süre sohbet etti.

Köylerin İhtiyaçlarını Yerinde İnceledi

Vali Yiğitbaşı, Sandıklı programı kapsamında ilçeye bağlı Yayman, Koçgazi, Celiloğlu, Reşadiye köylerini de ziyaret etti. Köylerdeki çalışmaları yerinde inceleyerek yol ve su başta olmak üzere ihtiyaçları tespit eden Vali Yiğitbaşı, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Taleplerin Takipçisi Olcağız

Vatandaşların her birini tek tek dinleyen Vali Yiğitbaşı, iletilen taleplerin imkanlar dahilinde çözüme kavuşturulması için talimatlar verdi. Kendisine iletilen taleplerin bizzat takipçisi olacağını da ifade eden Vali Yiğitbaşı, misafirperverliklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür edip fotoğraf çektirdi.

Vali Yiğitbaşı’na ziyaretleri sırasında Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Mahmut Saylık ile İbrahim Kaynak ve ilçe protokolü de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi