Uyuşturucu İle Mücadele Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2019 yılı uyuşturucu/bağımlılık ile mücadele değerlendirme toplantısı Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop başkanlığında yapıldı,

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kaymakamımız Eflatun Can Tortop’un yanı sıra Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakamımız Eflatun Can Tortop, kurumların uyuşturucu ile mücadele konusunda yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özellikle gençler başta olmak üzere uyuşturucu madde kullanımının ve uyuşturucu bağlantılı suçların önlenmesi, uyuşturucu maddelerin toplum ve toplum sağlığına verdiği zararların azalttırılarak tedavi olanaklarının iyileştirilmesinin sağlanması, uyuşturucu arz ve talebinin azaltılması, metruk binaların madde bağımlılığında kullanımının engellenmesi, kurumlar arası işbirliği yapılması konuları görüşüldü.

Kaymakamımız Eflatun Can Tortop, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zehirlenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda tüm ilgili kurum yetkililerimiz en küçük bir aksaklığa müsaade etmeden, üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getireceklerdir” dedi.

Uyuşturucuyla mücadelenin yanında gençlerin ve vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğine işaret eden Kaymakamımız Eflatun Can Tortop, “Uyuşturucunun toplumumuza verdiği zararlar gençlerimize anlatılarak, bu konuda yeni projeler geliştirilmesi gerekiyor. Bugün yaptığımız bu toplantı ile uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelemizi bir kez daha gözden geçirerek, yeni çalışmalara imza atmalıyız. Tüm kurum yetkililerimize bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi