Üreten Belediyeciliğe Örnek Sandıklı Belediyesi

Başkan Mustafa Çöl tarafından üreten belediyecilik konseptinin en güzel örneklerinin sergilendiği Sandıklımızda yine ilk defa yapılacak bir proje ile ilçemize çok önemli bir değer kazandırılmak üzere.

SANJET A.Ş bünyesinde yapımı devam eden Jeotermal ısıtmalı çiçek serası ile sebze, meyve kurutma tesisinin tamamlanması ile Sandıklı Belediyesi kendi bünyesinde dev bir seraya kavuşmuş olacak. Bu kapsamda çiçek seramızda yetiştirilecek ürünler Sandıklı ilçemizdeki park bahçe ve yeşil alanlarda kullanılarak dışarıdan satın alınmasının önüne geçilecek bunun yanı sıra diğer resmi kurum ve kuruluşlara ücreti karşılığı satışı yapılarak gelir elde edilecektir.1000 m2 alan üzerine yapılan çiçek seramız arz talep dengesi göz önünde bulundurularak ilerleyen zamanlarda büyütülmesi planlanmaktadır.

Kurutma tesisimizde ise, her türlü meyve, sebze ve gıdanın kurutularak hijyenik bir şekilde paketlenmesi ve satışı planlanmaktadır. 500 m2 lik bir alanda %100 yerli sermaye ürünleri kullanılarak yapılan tesisimizde kurutulan ürünlerin ömrünün uzaması, bakteri ve su olmaması sebebiyle mikroplardan uzak tutması öncelikli avantajlarındandır.

Editör: Haber Merkezi