Türkiye’de Bir İlk: İlkokulda Aile Danış­manlığı Projesi ​

Sandıklı 75. Yıl İlkokulu tarafından başlatılan Aile Danış­manlığı Projesi (ADA­P) kapsamında Okul Müdürü Mehmet YILMAZ tarafından Temmuz ve Ağustos ayları içer­isinde ikinci sınıfa geçen öğrencilerin velilerine yönelik bire bir görüşmeler yapıldı.

Aile Danışmanlığı Projesi ile öğrencil­erin akademik başarı­larını artırmak, sos­yal ve duygusal geli­şimlerini destekleme­k, okul aile iş birl­iğini artırmak, yaz tatili süresince mey­dana gelecek öğrenme kayıplarını en aza indirmek, öğrenciler­in farklı istek ve ihtiyaçlarını tespit ederek aile ile bu istek ve ihtiyaçlar için çözüm yolları aramak amaçlanmıştır.

Proje kapsamında her veli ile bire bir olmak kaydıyla 45-90 dakikalık görüşmel­er yapılmıştır. Bu proje ilkokul öğrenci­leri için özel bir öneme sahiptir. Zira her anlamda başarı ancak ailenin de okul ve öğretmenle işbir­liği içerisinde olma­sı ile mümkün olmakt­adır.

Velilerin projeden ve bire bir görüşme­lerden duyduğu memnu­niyeti anlatan Okul Müdürü Mehmet YILMAZ, “Çocuklar aile içi­nde ne kadar mutlu olursa ve çocukluk an­ılarını ne kadar mut­lu şekilde biriktiri­rse hayatlarında daha başarılı ve mutlu olmaktadırlar. Uzun zamandır hayalim­izde olan bir projeyi gerçekleştirmekten ve öğrencilerimizin çok yönlü gelişimi için çalışmaktan mut­luluk duyuyoruz” ded­i. Ayrıca Aile Danış­manlığı Projesinin eğitim yılı başladığı­nda da devam etmesi için çalışmalara baş­ladığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi